La Jove prepara les manilles

La Colla Jove Xiquets de Tarragona es va confirmar com una colla de gamma extra la temporada passada al descarregar el 5de9 amb folre. Ja l’any 2011 havien carregat el 5 folrat i l’any passat hi van afegir el 9de8. Construccions que han projectat la colla tarragonina a la màxima categoria.

El cas de la Jove és ben singular. És la primera colla que accedeix a la gamma extra sense passar primer per les manilles. Minyons, Joves, Vella, Vilafranca i Capgrossos van estrenar-se a l’olimp casteller amb la torre emmanillada.

Als anys 90 la colla lila ja va buscar fer el salt a l’elit, intentant el 5. També van arribar a fer un assaig al carrer on van posar quarts del 2de9 amb folre i manilles, però, se’ls va ensorrar la prova a la baixada. Descartant el seu intent.

El treball de manilles ha tornat al local de la Jove en els darrers anys, en paral·lel també amb el del 5de9 amb folre. El resultat en la supercatedral és conegut, una descarregada i dos més de coronades. El treballs en els castells emmanillats encara no s’ha vist. L’any passat s’hi van posar de valent però en veure que no acabaven de trobar el tronc de dos van descartar-lo i van optar pel 5 i pel 9de8. Un cop assolits van reprendre el treball dels tres pastissos, de cara al pilar de 8 amb folre i manilles, però no van arribar a temps. Mentre al 2 hi van posar quints, en el pilar hi van posar el sisè. El factor emocional, d’obligació històrica, els va decantar per el 5de9 amb folre.

Ara amb la ferida curada poden pensar novament en les manilles liles com objectiu. Tot i que per a ells, en paraules de Jordi Crespo, aquest castells són la dimensió desconeguda. El cap de colla adjunt creu que al 2de9 s’hi arriba amb molt de treball, però pel camí et pots trobar moltes sorpreses. Tot i això creu probable que enguany puguin avançar feina i, perquè no aquest mateix any, plantejar el dos i/o el pilar emmanillat.

CARLES ESTEVE