Els Nens tornen a ser grans

Dissabte passat, 8 de juny, els Nens del Vendrell van coronar la torre de 8 amb folre a Valls. El 2de8 amb folre més primerenc dels vendrellencs i amb l’afegit de fer-lo a fora de casa. Per els més nostàlgics de rivalitats ancestrals, fer-lo a Valls té un significat especial. Ha estat la desena torre folrada dels del Baix Penedès, n’acumulen set de descarregades i tres més de coronades.

L’actuació de dissabte a la plaça del Pati ha estat la més valuosa dels Nens a casa dels eterns rivals. Tot sigui dit que convidats per la Colla Joves, amb la qual els uneixen vincles històrics. Ha estat la quarta visita dels del Vendrell a la diada del local de la Joves (2004, 2006 i 2011) a banda de les Decennals, mai no hi havien fet castells de 8. Aquest cop van ser capaços de completar-hi el 4de8 i coronar la torre de 8. En tota la seva història havien fet el 2 folrat al Vendrell (4), Tarragona (3), Vilafranca (1) i Barcelona (1).

Tde8f 1970 Nens Vendrell

Tde8f 1970 Nens Vendrell

Els Nens tornen al nivell que van exhibir a començament dels anys 70, llavors liderant el món casteller. El 2de8 amb folre continua sent el seu sostre; però encara els queda recorregut per créixer i recuperar castells.

El 2de8 amb folre ha catapultat els Nens a l’escena castellera. L’any 2010, per Santa Teresa el van recuperar, descarregant-lo després de més de tres dècades. L’any 1974 l’havien descarregat per últim cop, al camp del FC Barcelona, i el 1975 el van coronar per darrera vegada per Sant Fèlix. El 2010 aconsegueixen la torre i consolidar el 4de8, castell que els havia marcat un sostre intermitent en els anys anteriors. La temporada passada van poder completar dues vegades la torre, al Concurs i a Santa Teresa, mai n’havien descarregat dos en un any. També la temporada passada van recuperar l’emblemàtic pilar de 6 carregat. No l’assolien des del 1972.

Fites assolides i algunes encara per recuperar. El 3de8 no el coronen des de Sant Fèlix del 1977;  l’han provat sense sort en les darreres temporades i apunta a objectiu novament. El pilar de 7 amb folre també podria tenir la seva oportunitat, tenint en compte que han recuperat l’espadat de 6 i el domini mostrat en el folre. Paraules majors són el 5de8, castell que van provar sense èxit en dues ocasions (1972 i 1975).
Els Nens tornen a ser grans després de sortir de la tempesta, tal com resa la cançó dels seus convilatans Lax’n’Busto.

CARLES ESTEVE