La Colla Vella recupera les manilles

2de9fmLa Colla Vella dels Xiquets de Valls ha recuperat el 2de9 amb folre i manilles, un castell que no alçava des de l’octubre del  2009. El rosats portaven tres temporades de sequera en aquest castell i amb les manilles en general: el 2010 al Concurs van provar-les sense èxit.

Ha estat el desè 2de9 amb folre i manilles de la Colla Vella, la colla que el va descarregar per primer cop a la història. Per Santa Úrsula del 1994 el va completar després que Minyons, l’any anterior, i la Colla Joves, dies abans, el coronessin. Ara, la Vella ja en porta sis de descarregats i quatre més de carregats.

Els de la camisa rosada van finalitzar per primer cop el 2de9 emmanillat el 23 d’octubre del 1994. Després, el tornarien a completar per Sant Fèlix i al Concurs del 2000. L’any 2009, el van descarregar per Sant Fèlix i per Santa Úrsula.

2de9fm1994CVXVAquest ha estat el primer 2de9 amb folre i manilles en la història de la diada de la Firagost i el sisè vist a Valls. De castells de gamma extra en aquest cita tan sols s’havia vist el 3de8 aixecat per sota (Colla Vella, 2001). Aquest 2de9fm és el quarantè gamma extra assolit a Valls a l’era moderna, la tercera població amb més registres de la màxima categoria després de Vilafranca i Tarragona. Cal tenir en compte que a Valls ho han fet les colles locals actuant soles, un mèrit mai prou ben valorat. I més si és en un dia feiner.

CARLES ESTEVE

Foto1: Manilles de la Colla Vella, Firagost 2013

Foto2: 2de9fm Colla Vella, Firagost 2013

Foto3: 2de9fm Colla Vella, Santa Úrsula 1994 (arxiu Colla Vella)