Els Xics tornen a fer-se grans

Els Xics de Granollers estan fent una bona temporada i aspiren a recuperar els seus millors registres. En les darreres temporades han tornat a assolir el 4de8 i el 2de7, i ara preparen el retorn del 2de8 amb folre i del 3de8.

4de8 XG T.TorrillasEls de la camisa grana van completar diumenge passat el 4de8, el sisè de la temporada. Feia deu anys que no el feien per la seva Festa Major. L’any passat, per aquestes dates, no en portaven cap i van acabar fent-ne set. També tenen consolidat el 2de7: ja en porten set, un més que en tot el 2012. Aquests bons resultats els permeten somiar en tornar a ser la colla que l’any 1999 va signar la tripleta de 8.  Porten tot l’any fent proves de folre amb la torre, l’han fet a l’assaig fins a quints i amb els dosos sobre el folre sencer. Bones sensacions de cara els propers compromisos.

Per la Festa Major no van tirar el 2de7 perquè tenien un membre del tronc tocat, però per la Diada Nacional, l’11 de setembre a Llinars del Vallès (que és com la segona plaça dels Xics), podrien buscar el 2de8 amb folre. Allà el van provar per primer cop, el dia 11 farà catorze anys. El 3 d’octubre del 1999, a la Roca del Vallès, van descarregar la tripleta de 8: la millor actuació històrica dels Xics. Dies més tard van provar sense èxit el 2de8 amb folre a Tarragona i al novembre el van coronar a la seva diada, celebrada a Granollers. Des de llavors que no va a plaça la torre grana folrada.

Assig 2de8f XGEl 3de8 el van completar per darrer cop més recentment, l’any 2007. Des de llavors no l’han tornat a provar. Els de Granollers han sovintejat més aquest castell al llarg de la seva història i n’acumulen vint-i-tres en el seu registre particular.

En el segon any com a cap de colla de Sergi Palau les coses semblen ben encaminades; afirma que “volem fer aquests castells per mantenir-los. Aquest cop és per quedar-nos en aquesta gamma”. A l’actual junta li queda aquest i un any més de mandat. El canvi en la trajectòria dels Xics ha estat evident en aquesta últimes temporades. L’any 2010 van descarregar un 4de8 i en van cornar un altre. El 2011 van recuperar el 2de7, un descarregat i dos coronats, a més de fer dos 4de8. L’any passat van consolidar aquest dos castells i enguany ja en porten tants com en tota la temporada passada. Ara aspiren a igualar als millors Xics de Granollers, catorze anys després.

CARLES ESTEVE

Foto 1: Detall dels Xics davant l’Ajuntament

Foto 2: 4de8 a la Festa Major 2013 (Foto: T. Torrillas)

Fot0 3: Assaig de 2de8f

Fotos: Xics de Granollers