IniciActualitatEs poden reservar castells?

Es poden reservar castells?

-

Tarragona viu immersa en de les festes de Santa Tecla. Diumenge va celebrar-se la primera de les diades castelleres i dilluns serà l’actuació del dia de la patrona. Serà el moment de veure les quatre colles de la ciutat a la plaça.

Pde7fCJXT
Pilar que volen pujar un pis més

Diumenge, les dues colles grans de Tarragona van revalidar les seves millors diades històriques. Però es van guardar algun castell per al dia 23? A quina diada li donen més importància? Hem parlat amb el dos caps de colla per sortir de dubtes.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona va oferir el seu millor repertori a la diada del Primer diumenge de festes, descarregant tot el seu més complet arsenal: 5de9 amb folre, 9de8, 3de9 amb folre i pilar de 7 amb folre. És cert que han estat treballant el pilar de 8 amb folre i manilles, i aquesta podria ser les sorpresa del dilluns 23 de setembre.

Tot i això, el cap de colla de la Jove, Jordi Sentís, ha explicat a la Revista Castells que “realment no ens hem guardat cap castell per dilluns. Però sí que és cert que, per qüestió de cronologia en el calendari, alguns detalls tècnics a polir i perquè ara ja portem un altre pilar de 7 amb folre, el pilar de 8 amb folre i manilles té més possibilitats el dia 23 que diumenge passat. Encara que també podria ser que el dia 23 no hi arribés”.

Sobre a quina diada donen més rellevància ha explicat que “nosaltres donem la mateixa importància a les dues diades, perquè les dues són en el marc de les festes de Santa Tecla, però la del primer diumenge acostuma a ser més favorable per horari (les 12 enlloc de les 13 hores) i perquè no tenim gent ocupada en altres elements del seguici  pre i post actuació com ens passa el dia 23. Intentarem donar-ho tot a les dues”.

5de8XT
Catedral que volen pujar un pis més

Els Xiquets de Tarragona van anar al màxim el diumenge passat, revalidant també la seva millor diada històrica: la tripleta màgica. En el seu cas han estat assajant el 5de9 amb folre, castell que van provar a finals de l’any passat. D’arribar seria una de les altres sorpreses de la diada, tot i que no sembla probable.

Roger Peiró, cap de colla dels Xiquets de Tarragona, ha dir a la Revista Castells que “no ens hem guardat res per dilluns. Però no ho hem fet (5de9f) perquè que no tenim res a guardar”, deixant veure que encara no el tenen: “El 5de9 amb folre no està a punt encara, va a bon ritme d’assaig, però anem amb retard. Ens ha costat una mica tenir l’estructura i la canalla fines per aquest castell enguany, hi han molts canvis”.

Preguntat per quina diada els motiva més ha comentat que situen per davant les dues diades patronals ” la colla hi dóna moltíssim més relleu a la patrona. És el dia gran de l’any, tan fàcil com això. La diada de Festa Major és un atractiu modern que s’està demostrant efectiu, però les colles locals, si més no els Xiquets, ponderem bastant per sobre Sant Magí i sobretot Santa Tecla que la del Primer diumenge de festes”. És tant així que haurien debatut sobre la idoneïtat de tirar el 5de9f una setmana abans de Sant Tecla, “si tinguéssim quelcom més, podria entrar en una valoració interna”.

En tots dos casos, Jove i Xiquets van oferir les seves millors actuacions diumenge passat. Dilluns n’hi haurà més, i caldrà estar atents si hi ha cap sorpresa guardada. Tot això, sense oblidar l’atractiu de les dues altres colles locals, Sant Pere i Sant Pau i Serrallo, que també buscaran els seus millors castells.

CARLES ESTEVE

Foto 1: 5de9f de la Colla Jove Xiquets de Tarragona

Foto 2: Pde7f de la Colla Jove Xiquets de Tarragona

Foto 3: 5de8 dels Xiquets de Tarragona

Articles relacionats:

La plaça de la Font esclata

L’encert de la diada del Primer diumenge de festes

 

Articles relacionats

Més de l'autor