Gràcia fa pinya per seguir amunt

Els Castellers de la Vila de Gràcia es presentaran a la diada de la Mercè amb ganes de castells. Després de l’aturada per vacances, i l’accident patit a la seva Festa Major, afronten la festa de tots els barcelonins amb la intenció de seguir avançant.

2de8f graciaEl passat diumenge al Poble Nou, van bastir la tripleta de 8, mostrant un altre cop un gran nivell. Precisament, el 2de8 amb folre i el 7de8 poden ser els objectius principals dels blaus en la diada patronal de la Mercè. Tot i que han fet una sola actuació i encara no han pogut calibrar com estan els ànims de tota la colla. Segons els cap de colla, Raimon Garriga, hi ha ganes de fer una bona actuació i sense avançar el programa: “quan estiguem preparats hi tornarem”. Una clara referència als grans castells que ja han fet i els que estan assajant. Els graciencs no han deixat de fer proves de 4de8 amb l’agulla i de 3de9 amb folre. En tot cas, sí que és cert que les properes actuacions no les marcaran només les variables tècniques sinó també les emocionals.

Tot i haver rebaixat el llistó que preveien fa un mes i mig, els de Gràcia poden fer la seva millor Mercè. L’any passat van fer el triplet de 8 amb el 2de8 amb folre coronat. Enguany, el tenen consolidat i podrien portar el 7de8 per primer cop em aquesta diada. Més endavant, a l’octubre, podrem veure si la colla estira més i segueix el creixement blau dels darrers anys, especialment el de la primera part d’aquesta temporada.

CARLES ESTEVE

Foto 1: Detall folre dels Castellers de la Vila de Gràcia

Foto 2: 2de8f descarregat al Poble Nou (15/09/2013)

Fotos: Castellers de la Vila de Gràcia

Articles relacionats:

Ensurt en ple ascens dels de Gràcia 

Què va ser primer: el pilar o l’agulla?