Sant Pere i Sant Pau vol ser de 8

Assaig 4de8 CCSPiSP

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau vol recuperar el castell de 8. El juny del 1995 van coronar el 4de8 per primera i única vegada; aquella mateixa temporada i la següent el van provar en sis ocasions.

Els de la camisa verda han consolidat enguany el 2de7; l’han completat en quatre ocasions abans de Santa Tecla. Això els ha permès agafar confiança i plantejar nous reptes, com recuperar els 8 pisos. Han fet campanya, Traiem-lo de l’ombra, convidant els seus castellers i afeccionats a fer el pas.

4de8c CCSPiSPEl 10 de juny del 1995, al seu barri, van coronar el 4de8. L’havien intentat l’any anterior al Concurs del 1994 i per Santa Llúcia al desembre a l’Arboç. L’èxit els va arribar en el dia de celebració del cinquè aniversari, dies després, per Sant Joan, van coronar el primer 2de7.

El repte dels de Sant Pere i Sant Pau és tornar-hi, ara que tenen el 2de7 per la mà. L’objectiu és descarregar el 4de8 per primer cop i poder portar-lo a plaça en més d’una ocasió.

Després d’aquell primer 4de8 carregat, van fer sis intents més que no van reeixir. Aquest cop asseguren que el tenen per completar-lo i mantenir-lo. Si poden, el faran per Santa Tecla, a la plaça de la Font per primer cop; serà a la segona ronda.

CARLES ESTEVE

Foto 1: Detall del pilar al balcó

Foto 2: Assaig de 4de8 al local

Foto 3: 4de8 carregat, el juny de 1995

Fotos: Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau