Trobant recanvis a casa

El món casteller, com a activitat amateur, permet veure com membres d’una colla decideixen plegar de sobte i això afecta el projecte de l’entitat. De vegades, per motius aliens als castells; altres, per manca de sintonia amb la colla o simplement per buscar nous reptes amb una altra camisa.

Assaig 5de7nEls Nens del Vendrell estan en el seu millor moment, han recuperat els seus millors castells i aspiren a engrandir el seu catàleg. I això passa quan han hagut d’afrontar en els darrers mesos baixes destacades. El terç del pilar de 6 els ha marxat a una altra colla i un altre terç, que havia de fer el 3de8, els va plegar de sobte per vestir una altra camisa. Dos hàndicaps inesperats als quals s’ha hagut d’afrontar, a banda del que la vida ens pot portar. Recentment, han patit també la pèrdua d’un company en un accident de trànsit.

Assaig Pde6El Nens tiren de planter propi, i malgrat les desercions, han sabut trobar els recanvis a casa. El tronc de tots els castells de 8 que han portat a plaça enguany són de  castellers formats íntegrament al Vendrell. Tot i aquests canvis, estan fent la seva millor temporada: completant el 2de8 amb folre novament i carregant el 3de8. També estan fent proves de pilar de 6, amb canvi de segon i de terç (aquest obligat). L’espadat podria ser el premi final si fan la tripleta de 8 per Santa Teresa. A més, assagen el 5de8 en clau de futur, tot i que les proves estan molt avançades.

Els vendrellencs treballen bé,  tenen el poble i la comarca al darrere, i això els ha permès superar les fuites tirant del planter.

CARLES ESTEVE

Foto 1: Detall assaig folre 2de8f

Foto 2: Assaig de 5de7 net

Foto 3: Assaig de pde6

Artickes relacionats:

Aquest any sí! 3de8 dels Nens