El proper documental sobre els govindes

Els Castellers de Sants han llençat una campanya a Verkami per aconseguir el finançament necessari per poder editar un documental que mostra la relació entre els castellers catalans i les govindes índies. L’audiovisual es va rodar el passat mes d’agost a Mumbai, aprofitant la presència de la colla barcelonina en la festivitat del Dahi Handi, i vol descobrir com es viu el treball en equip, la comunitat, la tradició, la superació, el triomf, la derrota i l’esforç derivat de l’aixecament de torres humanes des de la perspectiva de dues cultures –la catalana i l’índia– molt diferents.

De fet, el documental es titula Melting pot, en referència a l’olla plena de iogurt, flors i espècies que trenquen els govindes indis quan culminen les seves construccions. El títol vol ser una metàfora en la qual s’hi fonguin els diferents elements d’una societat plural.

L’equip que ha tirat endavant el projecte ha pressupostat que necessita 5.000 euros perquè Melting pot vegi la llum. Aquests diners serviran per pagar el lloguer d’equips tècnics que s’han fet servir durant el rodatge, la compra de material fungible (targetes, discos durs..) i els honoraris dels professionals de producció, rodatge i muntatge, així com els drets d’autor de la banda sonora original. Les donacions, però, també es destinaran a tasques de postproducció com ara el tractament del so, el subtitulat i la traducció del marathi al catalàIndia25

De moment, ja hi han col·laborat 88 mecenes, amb una aportació que a dia d’avui arriba als 3.175 euros. Els interessats tenen 33 dies més –fins el dilluns 4 de novembre– per fer una donació d’entre 5 i 500 euros, en funció de la compensació que vulguin rebre a canvi.

El documental Melting pot està dirigit per la comunicadora audiovisual Marta Saleta, molt vinculada als mitjans de comunicació de proximitat i a la cultura popular. Entre la resta de professionals de l’equip també hi ha alguns dels creadors del programa casteller de Televisió de Catalunya, Quarts de nou, com ara Xavier Capdevila, Guillermo Soler o Josep Serra. Tant l’equip audiovisual com els Castellers de Sants volen estrenar el documental durant la primavera de l’any que ve.

MAGÍ FORTUNY I POCH

Foto 1: Guillermo Soler, un dels membres de l’equip, en ple rodatge a Mumbai

Foto 2: Foto de grup dels components dels Castellers de Sants durant el seu viatge

Articles relacionats:

El Dahi handi ‘borinot’