Els Sagals cerquen el millor moment

Els Sagals d’Osona volen recuperar el seu millor moment i per això fan campanya. Porten una bona temporada i aspiren a fer-la millor; el 3 de novembre tindran la seva diada. Durant les darreres setmanes han organitzat actes per motivar a la colla i per fer crida a Vic.

A finals de setembre van fer la primera Jornada escola de castells amb una xerrada i pràctica sobre folres i la pinya del cinc. Va anar a càrrec de Jaume Galofré de la Colla Joves Xiquets de Valls. També va constar d’una xerrada sobre la seguretat en les pinyes. Una iniciativa didàctica i que mostra el camí que volen emprendre els Sagals. Prova d’això en són els assaigs que planifiquen i que comparteixen per facebook.

assaigEls de la camisa carbassa van descarregar el 2de8 amb folre per primer cop a Vilafranca, per Tots Sants del 2003. Hi van tornar a la Festa Major de Vic del 2004 i la van coronar el Concurs d’aquell any. Des de llavors, no l’han tornat a provar. El 5de8 no l’han portat mai a plaça.

Aquest any han patit una sola caiguda: el 3de8 que van coronar diumenge passat a Sabadell. Feia un any que no els quedava un castell tan sols coronat; els Sagals són una colla que mesura molt bé el risc. L’any 2011 no va caure en cap castell, mantenint els castells bàsics de 8. El 2012 va tancar l’any amb vint-i-cinc castells de mèrit (2de7, 4de8 i 3de8). Aquest any, ja en porten vint: deu 2de7, sis 4de8 i quatre 3de8 (tres descarregats).

sagalsAra toca fer campanya de captació de castellers i fer bullir l’olla per al tram més determinant de la temporada. Amb el lema “Ets casteller i encara no ho saps. Descobreix el casteller que portes dins!” convoquen els vigatans i osonencs als assaigs especials del dia 25 i 30 d’octubre a La Central.  L’objectiu ben clar, captar nous castellers i fer proves que els permetin assolir el seu millor moment. Com diuen en la campanya “És temps de 5. Corren aires de folre”.

CARLES ESTEVE

Imatge 1: Detall del cartell de la campanya

Foto 2: 3de8c dels Sagals a Sabadell

Imatge 3: Planificació de l’assaig del passat dimarts

Foto 4: Cartell de la campanya