En Maginet explica els castells a petits i grans

En Maginet tap de bassa és un conte per a infants de temàtica castellera escrit per Bienve Moya (La Galera, 1974; El Cep i la Nansa, 2004) adaptat recentment al teatre per la Companyia Peus Grossos de Vilanova i la Geltrú, i d’aquesta manera s’ha convertit en el primer espectacle casteller per a tots els públics.72910_556779924343675_1464540136_n

L’espectacle, de petit format i curta durada, es va estrenar a Vilanova el setembre del 2012, en col·laboració amb els Bordegassos, per a festejar el 40è aniversari de la colla. Tant el text de l’espectacle com l’escenografia i el vestuari de titelles i actors, però, s’adapta a cada colla castellera i a cada població on es fa la representació. Així doncs, en Maginet ja s’ha vestit dels Bordegassos en diverses ocasions, i també se l’han fet seu els Castellers de Sant Cugat i els Minyons de Terrassa. La companyia també està en contacte amb altres colles per continuar-ne fent bolos personalitzats. Durant el primer any de gira ja l’han vist més de vuit-cents espectadors.

La història explica la importància de la canalla en una colla castellera i ofereix a petits i grans una bona manera innovadora i atractiva de difondre el món casteller i els seus valors als més menuts i engrescar-los a formar part activa del nostre patrimoni cultural.cartell maginet - st cugat copia

La Companyia Peus Grossos va ser fundada a Vilanova l’any 2000 i és una companyia de teatre i titelles per a tots els públics en vies de professionalització. Actualment la companyia està integrada per vuit joves de dotze a vint-i-un anys: Alba Llorens, Bernat Soler, Clara Soler, Genís Soler, Guillem Galimany, Kílian Pérez, Marina Prados i Neus Llorens. Ha portat els seus espectacles a diferents espais de Vilanova (biblioteques, centres cívics, escoles, teatres…). I fora de Vilanova: el Prat de Llobregat, Barcelona, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i el Vendrell.

D’entre les seves produccions destaquen els següents muntatges: Blau! (2007), Pinotxo, el titella mentider (2008), Responsable, l’aigua (2009), El petit príncep (2009), Les 1001 nits (2011, Premi CLAP, Ajuntament del Prat de Llobregat 2012), En Maginet tap de bassa (2012), El flautista d’Hamelín (2012).

MAGÍ FORTUNY I POCH

Foto 1: L’espectacle a Vilanova

Foto 2: En Maginet fent de Minyó

Foto 3: Cartell de l’espectacle a Sant Cugat