Esplugues i Sagrada Família: del 7 al 8

4de8espluguesEls Castellers d’Esplugues han revalidat el 4de8. El passat 22 de setembre van completar per segon cop a la seva història el carro gros, l’havien estrenat l’any passat, també a la seva Festa Major. Viuen un bon moment i se senten colla de 8. Recordem que, tot i guanyar el darrer Concurs7, han decidit no anar-hi per motius d’agenda. L’any 2011 van ser els campions al carregar el 2de7, el darrer que han fet. Precisament, recuperar la torre i fer un parell de 4de8 més són els objectius de final de la temporada dels cargolins. El darrer 2de7 va ser el del Concurs7 del 2011.

SAFA 4d8.cEls Castellers de la Sagrada Família van reeditar per la Mercè el carro gros, castell que van carregar per primer cop l’any passat. Els barcelonins de la camisa verda han tornat a coronar el 4de8 i són una de les colles amb opcions de guanyar el Concurs7 que se celebra diumenge a Torredembarra., tot i que han descartat poder portar el 4de8 i el 2de7 per baixes al pom de dalt per aquest diumenge. El repte de completar el primer 4de8 arribarà d’aquí unes setmanes; a la Mercè van demostrar tenir-lo.

Esplugues i Sagrada Família tenen un peu com a colla de 8 i volen consolidar-ho. Els cargolins, actuals campions, no seran al Concurs7  i els barcelonins aniran amb gamma alta de 7. El títol està obert a més colles.

Les colles participants no podien haver fet un castell superior al 4de8 entre l’1 de gener i el 15 d’agost. En les set edicions celebrades el màxim castell ha estat el 2de7 descarregat per els de Lleida (1999) i el coronat pels d’Esplugues el 2011 i que els va valer el campionat. Els campions de la passada edició són uns dels grans absents d’aquesta edició.

450px-2d7_carregat_pels_Castellers_d'Esplugues_al_Concur7_2011Resultat Concurs7
1997. 9 colles. Guanyador: Nova del Vendrell amb 5d7 descarregat.
1999. 9 colles. Guanyador: Castellers de Lleida amb 2d7 descarregat.
2001. 11 colles. Guanyador: Castellers de Lleida amb 2d7 carregat.
2003. Sospès per pluja.
2005.  9 colles.  Guanyador: Minyons de l’Arboç amb 5d7 carregat.
2007. 9 colles. Guanyador: Minyons de l’Arboç amb 5d7 descarregat.
2009. 12 colles. Guanyadors: Minyons de l’Arboç i Castellers de Badalona amb 5d7 descarregat.
2011 13 colles. Guanyador: Castellers d’Esplugues amb 2d7carregat.

El Concurs7 s’integra a la Bienal
El Concurs7 de Torredembarra hi participaran enguany dotze colles convidades, serà la darrera edició amb aquest format i en any senar. A partir de l’any vinent coincidirà i formarà part del bianual Concurs de Castells, que se celebrarà en tres jornades. Dues a la TAP de Tarragona i una tercera a Torredembarra, on hi participaran les dotze colles classificades a partir de la trenta-unena de l’índex classificatori. Les colles participants en aquesta edició són:

Grup A:
-Torraires de Montblanc
-Castellers de Berga
-Minyons de l’Arboç
-Castellers del Poble Sec

Grup B:
-Castellers d’Esparreguera
-Colla Jove Xiquets de Vilafranca
-Nois de la Torre
-Castellers de la Sagrada Família

Grup C:
-Castellers de Badalona
-Tirallongues de Manresa
-Castellers d’Altafulla
-Salats de Súria

El Concurs7 començarà a les 10 del matí del diumenge 6 d’octubre.

CARLES ESTEVE

Foto 1: Detall del pom de dalt dels Castellers de la Sagrada Família

Foto 2: 4de8 descarregat dels Castellers d’Esplugues a la seva Festa Major

Foto 3: 4de8 carregat dels Castellers de la Sagrada Família a la plaça de Sant Jaume per la Mercè

Foto 4: 2de7 carregat al Concurs7 2011 per els Castellers d’Esplugues