La canalla protagonitza la Fira Castells

La Fira Castells es va inaugurar ahir tarda amb una elevada afluència de públic, especialment canalla, que van omplir el Pati de Valls i van participar en les primeres activitats convocades. La canalla va ser la protagonista de la primera jornada d’aquesta tercera edició de la Fira, que durarà tot el cap de setmana i que està integrada en el Fòrum Casteller, que ha convocat 140 activitats a Valls, amb motiu de Santa Úrsula.xxx

Els vint estands de temàtica castellera han aconseguit que es respiri ambient casteller fins el darrer racó del Pati. Colles, empreses, artesans, entitats i institucions exposen i comercialitzen els seus productes de temàtica castellera i han atret el públic en aquesta jornada inaugural. Els actes infantils d’ahir van comptar amb una alta participació fins al punt de generar-se cues en algunes de les activitats i tallers d’aquesta tarda.

El mur “Tinc un somni casteller” va ser un dels principals focus d’atenció. En aquest mur de  6 metres de llarg i 3 d’alçada s’hi han penjat els dibuixos, textos, auques i treballs de manualitats realitzats pels alumnes de les escoles de Valls. Sota la crida “Tinc un somni casteller. Els nens de Valls somien alt”, el mur ha estat el destí d’aquests treballs creatius dels escolars de Valls, que reflecteixen les seves il·lusions castelleres i recullen les seves imaginacions. Els treballs seran exposats durant tot el cap de setmana al mur instal·lat al Patix

La Fira va ser inaugurada pel delegat del Govern a les comarques de Tarragona, Quim Nin, acompanyat de l’alcalde de Valls, Albert Batet. Nin va subratllar que una iniciativa com la Fira “ha de fer-se necessàriament de Valls” i va aplaudir la decisió de l’organització de dedicar bona part de les activitats a la canalla. Per la seva part, Albert Batet, va apuntar que la “Fira, el Simposi i les altres iniciatives castelleres remarquen la capitalitat castellera de Valls”. Batet ha afegit que “els castells han esdevingut un símbol de la catalanitat”. L’editor de la Revista Castells, Jordi Roigé, va detallar la voluntat que els nens i nenes siguin els principals protagonistes de la Fira Castells 2013. A l’acte hi eren també els presidents de la Colla Vella, Joan Ibarra, i de la Colla Joves, Josep Fernández, i el directiu de la Coordinadora de Colles Castelleres, Josep Maria Cortés.xx

La Fira continua avui dissabte i diumenge, entre les 10 i les 20.30h. Avui dissabte, precisament, s’hi suma al programa el cicle de projeccions castelleres, que es realitzarà a l’Institut d’Estudis Vallencs, a tocar del Pati.

Foto 1: El mur on els nens i nenes de Valls han diposititat el seu somni casteller

Foto 2: Quim Nin i Albert Batet van visitar tots els estands de la Fira

Foto 3: Vint estands amb temàtica castellera omplen el Pati

Foto 4: Un dels tallers organitzats al Pati