La Fira acollirà el concurs de tapes castelleres

La tercera edició de la Fira Castells, que se celebrarà el cap de setmana del 25 al 27 d’octubre, presenta el primer Concurs de Tapes castelleres. La iniciativa forma part de les activitats incloses a la Fira i pretén contribuir a la dinamització social dels castells des d’una òptica lúdica.

El Concurs se celebrarà dissabte al migdia al Pati i està obert a tothom, llevat dels professionals de la cuina. Prèviament, però, cal realitzar una inscripció, que és gratuïta.

El Concurs concedirà dos premis: a la millor presentació i millor qualitat. Tots dos estaran premiats amb 100 euros, mentre que el segon de cada categoria en rebrà 50. Entre tots els concursants se sortejarà un lot de productes castellers.

 

Bases del primer Concurs de tapes castelleres. Fira Castells. Valls, Santa Úrsula 2013

Presentació

El I Concurs de tapes castelleres se celebrarà a la plaça del Pati de Valls, el proper dissabte 26 d’octubre de 2013, en el marc de la III Fira Castells. El Concurs és una de les activitats paral·leles que presenta enguany la Fira, que pretén contribuir a la projecció social del fet casteller.

 

Participants

 1. Poden participar-hi totes aquelles persones majors de 18 anys que no siguin professionals de la cuina
 2. És imprescindible inscriure’s a abans del 25 d’octubre
 3. Les inscripcions s’han de fer a gestio@hydramedia.info

 

Presentació de les tapes

 1. Les tapes presentades han de tenir un nom i una presentació amb clares referències castelleres, i el concursant ha de poder justificar que és una ‘tapa castellera’.
 2. Cada concursant pot presentar un màxim de tres tapes.
 3. L’elaboració de la tapa, ja sigui freda o calenta, corre a càrrec íntegrament del concursant. El concursant ha de portar tot el material que necessiti per elaborar la tapa, tant els ingredients com l’instrumental per elaborar-les i servir-les. El cost d’aquest material corre a càrrec del concursant.
 4. La quantitat de cada tapa ha de ser suficient per a 5 persones.
 5. Els concursants podran començar a preparar les seves tapes a les 12 del migdia de dissabte 26 d’octubre, a la Plaça del Pati de Valls, al recinte de la Fira Castells. Tindran una hora i mitja per elaborar i presentar les seves tapes al jurat.

 

Valoració i premis

 1. El concurs concedirà premis a les 2 categories següents:
 1. Millor presentació
 2. Millor qualitat

2)    El jurat valorarà a les 13.30 hores del mateix dissabte totes les tapes admeses a concurs. El jurat estarà format per persones reconegudes en els àmbits gastronòmic i castells. S ’atorgaran 4 premis: 1r i 2n premi per a cada una de les 2 categories avaluades. Els premis consistiran en 100 € per cada primer i 50 € per cada segon.

3)    Un cop lliurats els premis, el públic podrà degustar les tapes, comprant un tiquet a 1 € per tapa.

4)    Els concursants participaran a un sorteig de lots de productes castellers.