Les tapes ‘Rivals’ i ‘Concurs’ guanyen el concurs

‘Rivals’ i ‘Concurs’ s’han endut el premi a la millor presentació i la millor qualitat respectivament en el primer Concurs de Tapes Castelleres, organitzat en el marc de la FiraCastells de Valls. ”Rivals’ evoca dos pilars, un de tonalitats vermelles i un altre amb dominants verdes, simbolitzant castells vallencs i vilafranquins. Els pilars són un pinxo plantant sobre una base de llesqueta de pa amb tomàquet i tomàquet sec confitat. Un pinxo és d’olives grans farcides de xoriç, pernil i ametlla, i l’altre de tomacons farcits de brandada de bacallà i formatge feta. El jurat ha valorat especialment el concepte de rivalitat entre Valls i Vilafranca -el vermell i el verd- i la vistositat de la tapa.image[1]

El premi a la millor qualitat se l’ha endut la tapa ‘Concurs’, que evoca l’estètica i riquesa cromàtica del Concurs de Castells de Tarragona, una plaça multicolor amb desenes de camises de colors diferents. La tapa conté una base d’amanida d’enciams variats i una selecció de fruits secs multicolors: nous, fastucs, baies, panses i pinyons, amanits amb oli, sal i vinagre de mòdena. El jurat ha valorat especialment el gust i les textures sorprenents per la varietat d’ingredients de la tapa, que combina el dolç, el salat, el cruixent, el tou, l’amanida i les postres alhora.

Aquesta ha estat la primera edició del Concurs de Tapes Castelleres, on es valora la invenció gastronòmica amb referències i evocacions castelleres, celebrada en el marc de la FiraCastells de Valls de Santa Úrsula.