El Serrallo torna a pescar el castell de 8

4de8cXSEls Xiquets del Serrallo han tornat a coronar el 4de8, el tercer del seu historial. Han passat setze anys per tornar a veure el carro gros mariner, una travessa dura en què la colla n’ha vist de tots els colors.

La colla del barri tarragoní del Serrallo va néixer l’any 1988. L’any 1994 va coronar el 2de7 al Concurs i el 1996 el 4de8 per Sant Magí. El 1997 va arribar el segon carro gros carregat per Santa Tecla i el 1999 van tornar a carregar el 2de7 a la diada de Sant Magí. Aquest 6 d’octubre han carregat el tercer 4de8 en la diada del seu 25 aniversari.

Es tracta d’uns registres que denoten certa irregularitat però també  l’esperit de lluita dels pescadors que surten a la mar a diari, amb més o menys èxit. Enguany la temporada havia començat feixuga però mica en mica s’han anat posant a to fins obtenir el premi del castell de 8. Aquest 2013 també està sent millor en la gamma alta de 7 que la temporada passada: han completat quatre 7de7, cinc 5de7, set 4de7 amb l’agulla i tres 3de7 amb l’agulla. De ressopó ha arribat el premi gros.

Els Xiquets del Serrallo ha estat la vint-i-cinquena colla que ha alçat un 4de8 aquest 2013. De moment, és l’única incorporació respecte la temporada passada. De les 28 del 2012 només queden per revalidar-lo la Jove de Sitges, els Margeners de Guissona, els Castellers de Mallorca i els Minyons de l’Arboç. RParal·lelament, l’altra colla de barri de Tarragona, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, el va provar sense èxit per Santa Tecla. De moment, els de Serrallo s’han afegit a la llista de les colles que han fet un castell de 8 pisos aquest any, una bona notícia per al Serrallo i per al món casteller. Diumenge tindran una nova oportunitat de fer-lo a l’Ametlla de Mar, i si pot ser descarregar-lo per primer cop.

CARLES ESTEVE

Foto 1: Detall del 4de8(c)

Foto 2: 4de8(c) dels Xiquets del Serrallo

(fotos @xiquetsSerrallo)