Castells arreu d’Europa a favor de la consulta

Òmnium Cultural ha presentat aquest dilluns una nova acció a favor del dret a decidir. El dia 8 de juny ha organitzat un seguit d’actuacions castelleres arreu d’Europa per fer pinya a favor de la consulta. S’alçaran castells a París, Brussel·les, Londres, Lisboa, Berlín, Ginebra i Barcelona.

1347440425593De moment s’ha donat a conèixer el nom d’algunes colles i ciutats on es fan els castells. La Colla Joves dels Xiquets de Valls, a Londres; la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a París; els Xics de Granollers, a Berlín; els Castellers de Vilafranca, a Brussel·les; els  Xiquets de Reus, a Ginebra; els Castellers de Sants, a Lisboa; i els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa, els Castellers de Sabadell i els Castellers de la Sagrada Família, a Barcelona.

La campanya, amb el lema de “Catalans wants to vote – Human Towers of Democracy”, vol reivindicar de manera festiva la consulta del 9 de novembre. Muriel Casals, presidenta d’Òmnium, ha assenyalat que els castells és “del millor que té Catalunya” i ha recordat el reconeixement internacional que tenen com a patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

El passat 11 de setembre, amb motiu de la Via Catalana per a la Independència, un grapat de colles van alçar els seus castells i pilars arreu del país, posicionant-se a favor de la plena sobirania de Catalunya. En els darrers anys, el món casteller s’ha inclinat de manera absolutament majoritària –gairebé unànime– a favor del dret a decidir i la construcció d’un estat propi, superant la tradicional neutralitat que, en termes polítics, havien distingit els castells anys enrere.

Foto: 4de8 dels Castellers de Vilafranca a la manifestació de l’11 de setembre del 2012

Vídeo Catalans wants to vote – Human towers for Democracy

Articles relacionats:

El món casteller ho té clar: independència

Els castells fan Via

Els castells inspiren un documental sobre la independència