7de7, 3de8 i 4de9f faran de frontera al Concurs

Aquest és any de Concurs. Les tertúlies i les places aniran plenes sobre les previsions i expectatives de l’esdeveniment bianual. S’han convocat taules rodones i debats al respecte durant aquest any, dissabte passat se’n a celebrar una amb caps de colla i organització a la Bisbal. En paral·lel, la Comissió Assessora del Concurs està fent els darrers retocs en les normes de la competició, que no variaran substancialment. Una feina d’actualització i redacció habitual, i que inclourà algun petit canvi que serà presentat properament.

5de8 copia 3El que sí se sap ja és que es mantindrà el tall per els castells que donen dret a actuar en solitari, amb una regulació ben definida per a cadascuna de les tres jornades de competició. A Torredembarra, el Concurset tindrà el 7de7 com a castell mínim per actuar individualment. Del 5de7 en avall es farà en ronda conjunta. El dissabte de Concurs es mantindrà el 3de8, a partir de qual es podrà actuar sol. El tall del diumenge serà en el 4de9 amb folre, per sota s’actuarà conjuntament. D’aquesta manera queden delimitades les actuacions en solitari.

Diumenge participaran dotze colles, deu de les quals van fer castells de 9 l’any passat. Mai havien actuat a Tarragona tantes colles amb castells de 9 assolits la temporada anterior. Dissabte hi actuaran divuit, vuit de les quals van fer el 3de8 o castells superiors el 2013 que el donarien dret a actuar individualment. A Torredembarra hi seran dotze, com a mínim cinc podrien actuar en solitari.

La durada i el ritme de la competició són importants per a l’èxit de la cita- L’organització n’és plenament conscient, i els castells de tall marcaran les tandes col·lectives i individuals. L’equilibri entre una durada òptima i el temps que necessiten les colles per a preparar les seves construccions és un dels equilibris que marca el treball de l’organització i el jurat.

CARLES ESTEVE

Foto: El 5de8 dels Castellers de Sabadell i el 2de8 amb folre dels Xiquets de Reus, en l’edició del 2012, s’alcen en ronda conjunta

Articles relacionats:

La pugna per entrar al Concurs 2014

Concurs 2014: projecció de resultats de l’1 al 12

Concurs 2014: projecció de resultats del 13 al 42