El cartell de Sant Fèlix és a la cuina

Jove de Tarragona o Minyons de Terrassa? El cartell de la diada castellera de Sant Fèlix es podria conèixer en el propers dies. A hores d’ara s’estan tancant les negociacions amb les colles implicades. Els administradors de la Festa Major de Vilafranca 2014 han parlat amb quatre colles: Colla Vella, Colla Joves, Jove de Tarragona i Minyons de Terrassa. Tres d’aquestes quatre acompanyaran als Castellers de Vilafranca el dia 30 d’agost. Està descartada una diada amb cinc colles, de fet el pressupost de la cita és el mateix de l’any passat. Els administradors han ofert la mateixa quantitat a les colles, al voltant de 9.000 euros a cadascuna, i esperen resposta de les seves condicions. En cas que totes responguin en positiu, els administradors hauran de descartar una colla.

3958 copiaEls administradors són conscients de l’interès per saber el cartell definitiu, però el procés de negociació encara està obert i la data de l’anunci no és tan sols qüestió seva. El quintet gestror treballa incansablement en l’organització i en trobar el finançament del conjunt de la Festa Major de Vilafranca. Els castells són una part molt important de la festa però no l’única i els cinc vilafranquins escollits han d’administrar també el seu temps i decisions. Aquesta setmana per exemple s’ha presentat el pregoner, Eloi Martí, en un acte públic molt esperat. La setmana passada va ser torn de l’artista que farà l’estampa del sant patró. A Vilafranca, la Festa Major dura tot l’any i el cartell de Sant Fèlix també és cuina a foc lent. El desenllaç es preveu imminent, en una setmana com a molt.

Amb tot, les colles consideren aquest retard en la decisió d’anunciar les tres formacions que compartiran plaça amb els verds com excessiva i il·lògica. A hores d’ara, tots els calendaris estan tancats i no s’entén que la que es projecta com a principal diada castellera encara estigui oberta. Això condiciona els calendaris de les colles implicades. Minyons ha fet pública la seva temporada deixant un espai en blanc al cap de setmana del 30 d’agost, igual que la Jove de Tarragona. La Joves de Valls, en canvi, encara no ha anunciat el seu calendari.

El retard en la decisió dels administradors afecta, a més, el programa d’altres festes majors, com Sitges i Torredembarra, que estan a l’espera de conèixer el cartell de Sant Fèlix per a tancar les seves respectives actuacions, ja que hi compten amb algunes de les colles implicades.

Foto: Detall d’un 5de8 de la Colla Vella al Sant Fèlix del 2007

Articles relacionats:

Sant Fèlix encara no té cartell

Calendaris adaptats al Concurs

Quines colles Vilafranca?

Els protagonistes ‘habituals’ de Sant Fèlix