Els Vailets de l’Empordà ja fan castells de 7

Els Vailets de l’Empordà han fet el seu primer castell de 7 aquest diumenge, en la diada del seu bateig. La colla establerta  a Castelló d’Empúries va començar  a rodar tot just fa un any; la passada temporada va coronar el 2de6 com a millor castell. Aquest diumenge han completat el 4de7, el primer del seu curt historial. Al gener en van fer dos intents desmuntats a Santa Cristina d’Aro. Aquest 30 de març han completat també el primer 2de6 i pilar de 5, que l’any passat havien coronat. Un inici prometedor per una colla novella i en una localitat petita i allunyada de l’àrea tradicional.

4de7Adrián Camaño n’es el cap de colla. Ell i alguns castellers més provenen de la Colla Castellera de Figueres, però el gruix de la colla és nova. Aquest diumenge s’han presentat a la seva plaça amb 110 camises, acompanyats dels padrins, Marrecs de Salt i Minyons de Terrassa. El cap de colla es mostra optimista de cara la temporada i preveu pujar encara més el llistó. El 3de7 i el 4de7 amb l’agulla els tenen en ment i no descarta castells com el 5de7 o fins i tot el 2de7. Aquest diumenge la diada ha estat seguida per un públic nombrós i això els anima. A finals de maig actuaran novament a casa amb nous reptes, després visitaran Castelldefels i la Catalunya Nord amb ganes de seguir progressant. El mes d’agost tindran una nova oportunitat a Castelló i una altra a Roses, dates per reivindicar-se com una colla emergent.

Els Vailets de l’Empordà mantenen una bona sintonia amb els Marrecs de Salt, però no mantenen cap relació amb la colla de Figueres (d’on provenen alguns dels seus castellers). La rivalitat castellera ha aflorat al nord del país, figuerencs i vailets animaran la temporada a l’Empordà amb el seus castells de 7.

CARLES ESTEVE