L’Anuari retrata la projecció dels castells

PortadaL’Anuari Castells 2014 ja és a la venda. La Revista Castells ha editat aquesta completa publicació de 100 pàgines on repassa l’estat actual del món casteller. L’Anuari Castells es va presentar el passat 1 de febrer a la VIII Nit de Castells celebrada a Valls i ara, coincidint amb l’inici de la temporada, s’ha posat a la venda a 400 quioscos de tot Catalunya (podeu consultar la llista en aquest enllaç).

Les 100 pàgines de l’Anuari respiren castells per tots els racons: les previsions del 2014, l’anàlisi sobre l’estat actual del món casteller, les dades del 2013 (castell a castell i colla a colla), les millors actuacions de la història, els castells aixecats arreu del món, a més d’entrevistes, reportatges i articles que retraten la projecció actual de l’univers casteller.

L’Anuari tracta els castells des de diferents punts de vista i a partir de l’experiència de colles de diferent nivell. Hi analitza l’estat actual de les colles de gamma extra, però presta una atenció rellevant a les formacions emergents, que s’estrenen fent castells de 8 o construint folres. També dedica una atenció especial a les noves colles creades en els últims anys.

La tècnica hi té una presència significativa a l’Anuari. Un article analitza els pilars de 6 de totes les colles que el fan i les entrevistes a tres històrics castellers (Francesc Piñas, Tomàs Gormaz i Lluís Esclassans) també aborden la tècnica i la nova cultura d’assaig implantada per les colles. Un altre article compara les estratègies i passos seguits pels Castellers de Vilafranca i la Colla Vella en la seva cursa pel 3de10fm.

la foto[2] copiaLa història també té un espai a l’Anuari amb una revisió dels concursos de Can Jorba (d’ara fa cinquanta anys) i l’anàlisi de textos literaris que tracten els castells.

La portada de l’Anuari és una fotografia amb components de la canalla de les sis colles de gamma extra als peus del monument del 4de8 a la Rambla Nova de Tarragona.

Consulta el sumari i els punts de venda

Foto 1: Portada de l’Anuari Castells

Foto 2: Un detall del moment en que es feia la foto de portada de l’Anuari