Nous cartells en grans diades

5900507720_d59f15f93b_zQuantes vegades es veuran la cara els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa enguany? Quines places noves de gamma extra es podran obrir en el darrer tram de temporada? On coincidiran Minyons i Jove després de les respectives aspiracions d’entrar a Sant Fèlix? Us expliquem les actuacions que enguany presenten novetats en el cartell i que ja estan marcades en vermell en l’agenda.

  • Festa Major de Terrassa. Enguany, la colla convidada és la Jove de Tarragona. L’any que els tarragonins ocuparan per Sant Fèlix la tradicional plaça dels terrassencs, visitaran també la Festa Major del Vallès en un duel que no amaga un cert morbo. El 6 de juliol també hi seran els Castellers de Terrassa, especialment motivats en any de Concurs.
  • Diada del Figarot. Els Castellers de la Vila de Gràcia actuaran el 9 d’agost amb els verds i els Castellers d’Altafulla. Una setmana abans de la seva Festa Major, els graciencs, visitaran la seu dels Castellers de Vilafranca, cosa que obre les portes als verds a anar a la Festa Major del barri barceloní el 2015.
  • Festa Major de Gràcia. Els Minyons estaran enguany a la plaça de la Vila de Gràcia. El 17 d’agost es preveu una gran diada, si tenim en compte l’espectacular inici dels malves i dels amfitrions. Els Xicots de Vilafranca  i els Xiquets de Reus repeteixen en el cartell, amb opcions de presentar-se amb més nivell que l’any passat.
  • Igualada. la Joves torna enguany a la capital de l’Anoia, on es trobarà una altra colla, que intermitentment participa en aquesta diada, els Minyons, junt amb la colla local.Joana Garrigosa - Diada
  • Sant Fèlix. 30 d’agost, la Jove de Tarragona torna a Vilafranca. La magna diada tindrà enguany un cartell inèdit: quatre colles del sud del país: Verds, Jove, Joves i Vella. Els Minyons de Terrassa cauen de la diada després d’anar-hi trenta anys consecutius. La intenció de Jove passa per portar per primer cop gamma extra a Vilafranca.
  • Sant Bartomeu. Sitges pot servir als Minyons de Terrassa per reivindicar-se. Enguany, la diada amb les colles convidades és el 31 d’agost, una data en safata per marcar terreny. Els Xiquets de Reus serà la tecera colla.
  • Santa Rosalia. Torredembarra se celebrarà enguany també el 31 d’agost, fet ha provocat la renuncia de la Joves de Valls que el dia anterior actua a Vilafranca. Amb els Nois de la Torre i els Xiquets de Tarragona hi seran els Nens del Vendrell, que tornarien la vila en una gran diada: fa quaranta anys que no hi van a fer un castell de 8. L’avanç de la diada permetrà als Nois i als Nens seguir sumant punts per a les seves respectives aspiracions en la classificació al Concurs.
  • Diada dels Castellers de Sants. El 19 d’octubre es trobaran els Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa. Serà el tercer cara a cara de verds i malves (abans s’hauran vist a les Santes de Mataró i a la Mercè de Barcelona). Els borinots faran d’amfitrions d’una diada que, per dates, podria esdevenir de gamma extra.
  • Diada de Minyons. El 16 de novembre és baixarà el teló de les grans diades. Com en els darrers anys, a Terrassa, Minyons i Sants tindran la darrera paraula i enguany com a novetat els Capgrossos de Mataró, que tornen al Raval de Montserrat. Els del Maresme tindran un mes de novembre de molt de compromís amb Tots Sants i diada de Minyons.

Per altra part, altres grans actuacions amb cartell variable repetiran les mateixes colles de l’any passat. és el cas de les Santes a Mataró (Capgrossos, Verds i Minyons), la Bisbal (Colla Vella, Colla Joves i Xicots de Vilafranca), l’Arboç (Castellers de Vilafranca, Colla Vella, Jove de Tarragona i Minyons de l’Arboç) i el Vendrell (Colla Joves, Jove de Tarragona i Nens del Vendrell).

CARLES ESTEVE

Foto 1: Un detall del 5de8 de la Jove de Tarragona l’actuació de la Festa Major de Terrassa del 2011

Fopto 2: 3de9f dels Castellers de Sants durant la seva Diada (Joana Garrogosa)

Articles relacionats:

Més i millors castells, aquest inici de temporada