El Fòrum de Valls abordarà castells i sobirania nacional

401908_10151411186541905_41589136_nLa quarta edició del Fòrum Casteller que tindrà lloc del 22 al 26 d’octubre a Valls anuncia el paper de les colles en els processos sobiranista i social com el segon dels àmbits a tractar. Concretament els debats tindran lloc dissabte 25 d’octubre al Teatre Principal de Valls.

L’organització del quart Fòrum Casteller té perfilats els eixos del simposi d’enguany. Al ja anunciat anàlisi sobre la canalla en els castells, s’incorpora ara el segon dels temes a debat que se centrarà el paper de les colles en activitats no estrictament castelleres com és el cas del posicionament al voltant del procés sobiranista. Quan faltaran dues setmanes per a la consulta del 9 de novembre sobre el futur de Catalunya, Valls acollirà aquest segon àmbit d’anàlisi en què participaran ponents en una taula rodona i al qual també es podran presentar comunicacions per part de les diferents colles o a nivell individual. El tema sorgeix després que l’adhesió d’algunes colles a l’Assemblea Nacional Catalana va despertar certa controvèrsia des de sectors no castellers, que s’ha reproduït novament arran de la iniciativa que el proper 8 de juny portarà vuit colles castelleres a capitals europees sota l’empara d’Òmnium Cultural a través d’un projecte de micromecenatge que ha permès recaptar els fons per efectuar aquesta exhibició internacional.

Les comunicacions per al simposi es poden enviar a l’adreça electrònica simposicastells@tinet.cat o per via telemàtica a través del web de l’Ajuntament de Valls www.valls.cat . Posteriorment seran editades en un nou volum de l’única col·lecció especialitzada en l’univers casteller, ‘L’aixecador’ de Cossetània Edicions.

Enguany el simposi es clourà amb un nou format que substituirà l’habitual ponència de clausura per un vis a vis sobre el concepte de l’existència o no de la ‘bombolla castellera’. El debat portarà en una mateixa taula partidaris i detractors sobre la situació actual de creixement del món casteller. Tant els dos àmbits amb comunicacions per part del públic com la cloenda sobre la ‘bombolla’ comptaran amb la moderació de professionals de l’àmbit de la comunicació.

El Fòrum Casteller és organitzat per les dues colles dels Xiquets de Valls, la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, la Revista Castells i l’Ajuntament de Valls, en conveni amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Articles relacionats:

El món casteller ho té clar: independència

Els castells inspiren un documental sobre la independència

Santa Úrsula acollirà el Fòrum Casteller 2014