Europa ho ha vist i ho ha sentit

El món casteller s’ha movilitzat aquest diumenge a favor del Dret a Decidir. S’han organitzat actuacions en suport a la consulta del 9 de novembre arreu: a Catalunya i a set capitals europees. Més de 50 places han vist castells de més de 70 colles castelleres amb un mateix lema: Catalans want to vote. Les diades programades en el calendari casteller per a aquesta data s’han sumat a la iniciativa. A Barcelona, en l’aniversari dels Castellers de Barcelona, i al Vendrell, en l’aniversari dels Nens, s’han vist castells de 9.

FotoCWTV
En les actuacions internacionals, totes celebrades al punt del migdia, les colles han bastit els seus castells captant l’atenció dels presents i dels mitjans de comunicació d’arreu del món. Ha estat sense cap mena de dubte una de les accions més impactants que es recorden amb els castells com a protagonistes. A banda de les actuacions prèvies en aquests indrets i les celebrades en territori català, els castells assolits en les places internacionals han estat els següents:

  • Brusel·les (Bèlgica). Castellers de Vilafranca: 5de7, 3de8, 4de8, 6de7a
  • Lisboa (Portugal). Castellers de Sants: 3de8, 4de7a
  • Ginebra (Suïssa). Xiquets de Reus: 4de7, 4de7a, 5de7
  • Berlín (Alemanya). Xics de Granollers: 5de7
  • Roma (Itàlia). Bordegassos de Vilanova; 3de7, 4de7, 5de6
  • Londres (Anglaterra). Colla Joves Xiquets de Valls: 3de8c, 5de7
  • París (França). Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3de8, 4de8, 2de7

Articles relacionats:

Els castells universalitzen el Dret a Decidir

Les colles preparen el viatge del 8 de juny

Castells arreu d’Europa a favor de la consulta

El Fòrum de Valls abordarà castells i sobirania nacional