Els Marrecs avancen amb pas ferm

tde8fEls Marrecs de Salt han tornat a estar al seu màxim nivell a la seva Festa Major. S’han tornat a folrar, sumant la cinquena tripleta de 8 des que la van assolir el 2012 per primer cop. L’any passat en van fer tres, dues acompanyades pel pilar de 6. Aquest diumenge, han executat amb molta precisió el 4de8, el 2de8 amb folre i el 3de8. Els Marrecs s’han sentit molt còmodes amb els castells que fins ara límit de la colla. Avancen amb pas ferm i avancen fins a plaça de diumenge de Concurs.

Sergi Camps, cap de colla, es mostra molt satisfet del resultat i l’execució dels castells: “la veritat és que còmodes és la paraula: hem sortit de 4de8, que hem canviat les rengles per on pujaven els dosos dels últims 4de8, això ens ha ajudat a que el castell no es girés tant a nivell de terços i quarts, i ha fet que tinguéssim una descarregada plàcida estrenant-hi un dos”. El 2de8f ha estat el segon castell i l’aposta central de la diada: “ha tingut una soca molt ferma amb vuit cordons. I ha fet que el folre pogués pensar amb el que tenia a dalt i despreocupar-se’n de la soc;  a nivell de tronc hi ha hagut dues reblincades petites, una abans i l’altra després de carregar-se, tot i això s’ha pogut treballar bé i el castell no s’ha celebrat fins que els segons hna arribat a terra, deixant entreveure un magnífic treball a folres i respectant a la soca”. Un estable 3de8 h tancat la brillant diada marreca.

En la descripció de l’actuació es pot aventurar que aquests castells no són el límit dels gironins i que alguna cosa més en tenen preparada. El cap de colla ha revelat que tenen molt avançada la feina amb la catedral. Els crits, des de la pinya, d’un pis més després d’executar un brillant 3de8 també fan pensar en el castell de 9. Sergi Camps ha confirmat que “estem treballant el 5de8, al qual li tenim molt de respecte; ja hem col·locat acotxadors al 5de7 net i quints al 5de8, però és un castell que tenim com a repte en el segon tram de temporada”. Camps ha afegit que “del 3de9 amb folre fem proves per anar temptejant el castell, veure els punts febles i començar a treballar un sistema de nucli, però encara no està a la nostra alçada. És un castell a llarg termini”.

Marrecs5Els Marrecs van completar l’any passat el pilar de 6 en el segon tram de temporada; enguany també el preparen. De moment, l’han coronat dos cops a l’assaig, però no han arribat a temps per descarregar-lo, i esperen poder-lo revalidar en properes dates.

Amb la tripleta de 8 d’aquest diumenge els Marrecs de Salt s’han situat en plaça de diumenge de Concurs, la 13a fruit de la més que probable renúncia dels Minyons de Terrassa. En aquest sentit, Camps ha explicat que “els nostres objectius eren fer tripleta a la Festa Major de Salt, hi ho hem aconseguit, entrar dissabte o diumenge no és una prioritat. Nosaltres hem fet el que ens tocava i comencem vacances”. De moment, la plaça és seva, però són conscients que hi ha colles que encara no ho han dit tot abans que es tanqui la qualificació “Nens del Vendrell i Xicots, tenen actuacions durant l’agost, i és molt possible que facin mèrits per entrar diumenge”. Els Marrecs sumen tres tripletes de 8 (una amb el pilar de 6 descarregat) i dues clàssiques de 8. Al seu darrere, empatats, els Nens del Vendrell i Castellers de Sant Cugat amb tres tripletes de 8, però una amb el 2de8 amb folre coronat. Els del Vendrell tindran l’actuació de Llorenç (10 d’agost) on podrien buscar (com l’any passat) una nova tripleta, que sense buscar-ho deliberadament els col·locaria en plaça de diumenge. Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca tenen un agost farcit on podrien sumar bones actuacions; haurien de fer tres tripletes de 8 o fer entrar en joc el 5de8 (coronat l’any passat) per guanyar-se el lloc.

CARLES ESTEVE

Foto portada: Alegria dels Marrecs durant l’actuació de Festa Major (Foto: CGJ Girona)

Foto 1: Torre de 8 amb folre, plantada a Salt el 27 de juliol de 2014

Foto 2: Assaig de 5, durant la setmana del 21 de juliol

Articles relacionats:

Les noves colles folrades miren amunt

Resum 2013, part III: gamma alta de 8

108 comments

 1. Pingback: Marrecs, Nens i Xicots opten a la darrera plaça de diumenge | RevistaCastells.cat

 2. Pingback: Els Marrecs assalten la catedral | RevistaCastells.cat

 3. Pingback: wuit54ynmet9c8netv85cv3ev5e5

 4. Pingback: 54wctcvyvcrxcdrw45tcwxtwrt

 5. What¦s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively helpful and it has helped me out loads. I am hoping to give a contribution & assist other customers like its helped me. Good job.

 6. I do believe all of the ideas you have offered in your post. They are really convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are very quick for beginners. Could you please lengthen them a bit from next time? Thank you for the post.

 7. I’m not sure exactly why but this blog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 8. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Many thanks!

 9. There are some interesting closing dates in this article but I don’t know if I see all of them middle to heart. There may be some validity but I will take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as effectively

 10. I have been browsing online greater than 3 hours as of late, yet I by no means found any interesting article like yours. It is beautiful worth sufficient for me. Personally, if all website owners and bloggers made excellent content material as you did, the web can be much more useful than ever before. “Where facts are few, experts are many.” by Donald R. Gannon.

 11. Good web site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day!

 12. I have been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this information So i am happy to convey that I have a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make certain to don’t forget this site and give it a glance regularly.

 13. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 14. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 15. Howdy! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this problem. If you have any suggestions, please share. With thanks!

 16. It?¦s really a nice and useful piece of info. I am glad that you just shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 17. I’ve been browsing on-line greater than three hours these days, but I never found any attention-grabbing article like yours. It?¦s pretty value sufficient for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content material as you probably did, the internet will be much more helpful than ever before.

 18. Hiya, I am really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossips and net and this is actually irritating. A good blog with exciting content, that’s what I need. Thank you for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 19. After study a couple of of the weblog posts on your web site now, and I really like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and shall be checking again soon. Pls check out my web site as effectively and let me know what you think.

 20. I have been browsing online greater than 3 hours as of late, yet I never found any interesting article like yours. It is lovely price enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made just right content as you did, the net shall be much more helpful than ever before.

 21. Hi my loved one! I want to say that this post is amazing, nice written and come with approximately all significant infos. I¦d like to peer extra posts like this .

 22. Appreciating the hard work you put into your blog and in depth information you provide. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information. Great read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 23. There are actually a number of details like that to take into consideration. That is a great point to bring up. I offer the ideas above as general inspiration but clearly there are questions like the one you deliver up where a very powerful factor shall be working in trustworthy good faith. I don?t know if greatest practices have emerged around things like that, however I’m certain that your job is clearly recognized as a fair game. Both boys and girls feel the affect of only a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

 24. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such wonderful information being shared freely out there.

 25. I keep listening to the news broadcast lecture about receiving free online grant applications so I have been looking around for the top site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?

 26. Good day very cool website!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds additionally…I’m glad to seek out so many useful information right here in the submit, we need work out more techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 27. You really make it seem really easy with your presentation however I to find this topic to be actually something that I feel I would never understand. It kind of feels too complicated and very large for me. I am taking a look forward on your next put up, I¦ll attempt to get the cling of it!

 28. I’m really impressed along with your writing abilities as well as with the structure in your blog. Is that this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great weblog like this one these days..

 29. After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

 30. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with some pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is magnificent blog. An excellent read. I’ll certainly be back.

 31. I have not checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I’ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 32. I don’t even know the way I finished up here, however I assumed this put up was great. I don’t realize who you are but definitely you are going to a well-known blogger for those who are not already 😉 Cheers!

 33. Thank you, I have recently been looking for info approximately this subject for ages and yours is the best I have discovered till now. But, what in regards to the bottom line? Are you sure about the source?

 34. I simply want to mention I’m all new to weblog and truly liked you’re web-site. Very likely I’m want to bookmark your blog . You absolutely come with terrific writings. Regards for sharing your web-site.

 35. A formidable share, I simply given this onto a colleague who was doing somewhat analysis on this. And he actually bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If doable, as you change into experience, would you thoughts updating your blog with more particulars? It is extremely helpful for me. Massive thumb up for this weblog submit!

 36. Im no longer certain the place you’re getting your info, however great topic. I must spend a while learning much more or understanding more. Thank you for excellent information I used to be on the lookout for this information for my mission.

 37. Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

 38. Very interesting points you have mentioned, appreciate it for putting up. “You can tell the ideas of a nation by it’s advertisements.” by Douglas South Wind.

 39. Hi there very cool blog!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your web site and take the feeds alsoKI’m satisfied to find numerous helpful info here within the put up, we want work out more strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .

 40. I have actually been trying to find a means to thanks for adding this article on your site. I spend quite a bit of time on your website and have always been thrilled with your web content. You have actually been very consistent in providing excellent information regarding a range of subjects relating to this site. Thank you once more as well as maintain the superb work.

 41. Needed to write you a tiny observation in order to give many thanks as before for these superb tactics you’ve contributed in this case. This is generous of you to provide extensively all many individuals would’ve made available for an e-book to help with making some cash for themselves, even more so now that you could possibly have done it if you desired. The inspiring ideas as well acted like a easy way to recognize that other individuals have similar passion like my own to understand whole lot more concerning this matter. I am sure there are many more fun times up front for people who read through your website.

 42. LM SKINCENTRE 日光性角化症 皮膚治療 治療與產品 日光性角化症又可稱為陽光性角化症,屬於皮膚癌前期病變的一種,大多數發生在膚色較淺而又經常接觸陽光的人士身上,而受影響的部位亦是多接觸陽光的地方,例如面部、耳朵、前臂及手背等。本皮膚中心提供多種不同的治療,可以有效處理患有日光性角化症的皮膚,包括手術切除和CO2 激光治療 (CO2 laser)療程等。

 43. Hello, i think that i noticed you visited my weblog so i came to “return the choose”.I am attempting to in finding things to improve my website!I guess its ok to use some of your ideas!!

 44. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is excellent blog. A great read. I’ll certainly be back.

 45. hey there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something new from right here. I did however expertise a few technical points using this web site, as I experienced to reload the site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and could look out for much more of your respective interesting content. Ensure that you update this again soon..

 46. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful. I actually like what you have acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it wise. I can not wait to read much more from you. This is actually a tremendous site.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *