Els Marrecs avancen amb pas ferm

tde8fEls Marrecs de Salt han tornat a estar al seu màxim nivell a la seva Festa Major. S’han tornat a folrar, sumant la cinquena tripleta de 8 des que la van assolir el 2012 per primer cop. L’any passat en van fer tres, dues acompanyades pel pilar de 6. Aquest diumenge, han executat amb molta precisió el 4de8, el 2de8 amb folre i el 3de8. Els Marrecs s’han sentit molt còmodes amb els castells que fins ara límit de la colla. Avancen amb pas ferm i avancen fins a plaça de diumenge de Concurs.

Sergi Camps, cap de colla, es mostra molt satisfet del resultat i l’execució dels castells: “la veritat és que còmodes és la paraula: hem sortit de 4de8, que hem canviat les rengles per on pujaven els dosos dels últims 4de8, això ens ha ajudat a que el castell no es girés tant a nivell de terços i quarts, i ha fet que tinguéssim una descarregada plàcida estrenant-hi un dos”. El 2de8f ha estat el segon castell i l’aposta central de la diada: “ha tingut una soca molt ferma amb vuit cordons. I ha fet que el folre pogués pensar amb el que tenia a dalt i despreocupar-se’n de la soc;  a nivell de tronc hi ha hagut dues reblincades petites, una abans i l’altra després de carregar-se, tot i això s’ha pogut treballar bé i el castell no s’ha celebrat fins que els segons hna arribat a terra, deixant entreveure un magnífic treball a folres i respectant a la soca”. Un estable 3de8 h tancat la brillant diada marreca.

En la descripció de l’actuació es pot aventurar que aquests castells no són el límit dels gironins i que alguna cosa més en tenen preparada. El cap de colla ha revelat que tenen molt avançada la feina amb la catedral. Els crits, des de la pinya, d’un pis més després d’executar un brillant 3de8 també fan pensar en el castell de 9. Sergi Camps ha confirmat que “estem treballant el 5de8, al qual li tenim molt de respecte; ja hem col·locat acotxadors al 5de7 net i quints al 5de8, però és un castell que tenim com a repte en el segon tram de temporada”. Camps ha afegit que “del 3de9 amb folre fem proves per anar temptejant el castell, veure els punts febles i començar a treballar un sistema de nucli, però encara no està a la nostra alçada. És un castell a llarg termini”.

Marrecs5Els Marrecs van completar l’any passat el pilar de 6 en el segon tram de temporada; enguany també el preparen. De moment, l’han coronat dos cops a l’assaig, però no han arribat a temps per descarregar-lo, i esperen poder-lo revalidar en properes dates.

Amb la tripleta de 8 d’aquest diumenge els Marrecs de Salt s’han situat en plaça de diumenge de Concurs, la 13a fruit de la més que probable renúncia dels Minyons de Terrassa. En aquest sentit, Camps ha explicat que “els nostres objectius eren fer tripleta a la Festa Major de Salt, hi ho hem aconseguit, entrar dissabte o diumenge no és una prioritat. Nosaltres hem fet el que ens tocava i comencem vacances”. De moment, la plaça és seva, però són conscients que hi ha colles que encara no ho han dit tot abans que es tanqui la qualificació “Nens del Vendrell i Xicots, tenen actuacions durant l’agost, i és molt possible que facin mèrits per entrar diumenge”. Els Marrecs sumen tres tripletes de 8 (una amb el pilar de 6 descarregat) i dues clàssiques de 8. Al seu darrere, empatats, els Nens del Vendrell i Castellers de Sant Cugat amb tres tripletes de 8, però una amb el 2de8 amb folre coronat. Els del Vendrell tindran l’actuació de Llorenç (10 d’agost) on podrien buscar (com l’any passat) una nova tripleta, que sense buscar-ho deliberadament els col·locaria en plaça de diumenge. Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca tenen un agost farcit on podrien sumar bones actuacions; haurien de fer tres tripletes de 8 o fer entrar en joc el 5de8 (coronat l’any passat) per guanyar-se el lloc.

CARLES ESTEVE

Foto portada: Alegria dels Marrecs durant l’actuació de Festa Major (Foto: CGJ Girona)

Foto 1: Torre de 8 amb folre, plantada a Salt el 27 de juliol de 2014

Foto 2: Assaig de 5, durant la setmana del 21 de juliol

Articles relacionats:

Les noves colles folrades miren amunt

Resum 2013, part III: gamma alta de 8

2 comments

  1. Pingback: Marrecs, Nens i Xicots opten a la darrera plaça de diumenge | RevistaCastells.cat

  2. Pingback: Els Marrecs assalten la catedral | RevistaCastells.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *