Feina de formiga, força d’elefant

BsW8nteCUAA2LqJFeina de formiga, força d’elefant és el lema que fan servir ara els Castellers de Sants per il·lustrar el seu full de ruta en constant progressió. El lema recull, d’una banda, la màxima actual del món casteller (el treball intens i insistent als assaigs) i, de l’altra, la inqüestionable voluntat d’ambició per batre’s amb nous reptes per grans que siguin. La frase la va escriure Andreu Botella en un article a la revista de la colla en la seva època de cap de colla, quan encaraven els primers folres. Vuit anys després, la colla l’ha convertit en un lema, que resumeix perfectament la progressió constant i el creixement controlat, però sense aturades, dels borinots.

Els Castellers de Sants se’n van de vacances conscients que la feina de formiga realitzada demana ara que l’elefant es prepari per pujar a l’Himàlaia. En vuit dies han realitzat dues tripletes: una màgica, a Tarragona dissabte 5, i una altra vilafranquina, ahir a la plaça d’Osca del seu barri. És a dir, que en els vuit dies finals del primer tram de temporada han consumit per partida doble el que en els darrers exercicis era l’objectiu final de tot l’any. El 2013 van fer l’aturada d’estiu amb un 3de9f descarregat i un carregat, mentre que l’any abans el màxim que havien sumat en aquest moment era un únic 5de8.

3d9f_1Amb aquests registres, els borinots es tornaran a enfaixar la segona quinzena d’agost pensant en les manilles. La torre de 9 o el pilar de 8 figuraran entre els possibles reptes a atacar. Enguany, ja han fet pujar manilles damunt de folres i peu diversos cops a l’assaig i alguns dels folres que han enlairat al seu local ja estaven pensats com si es tractessin de manilles. El bon rendiment que els va donar el pilar de 7 amb folre l’any passat (set descarregats: tots els que van intentar) els va animar a fer, ja en la recta final del 2013, els primers assaigs de manilles.

Enguany, el pilar els ha arribat més tard, a causa de la substitució forçosa de l’enxaneta, una nena japonesa que va tornar al seu país. Els dos pilars de 6 i el 4de8 amb l’agulla sumats en aquests vuit dies, però, confirmen la recuperació de l’espadat.

Probablement, un dels punts claus entre els castells de 9 de les darreres campanyes i els cinc que ja s’han anotat enguany han estat les millores i consistència als folres. La incorporació de nous segons que havien pujat a diferents posicions de tronc els ha fet guanyar recursos i cohesionar els folres, tant al 3 com al 4, que resultaran claus a l’hora d’abordar reptes superiors.

També resulta fonamental la feina a la canalla. Conscients dels reptes que tindrien, si seguien el full de ruta, en el segon tram de la temporada, la Tècnica va considerar clau tenir el màxim de canalla assajada. Un dels mètodes que van aplicar és fer plantar en totes les actuacions de començament de temporada el 5de7 o el 7de7, ja que d’aquesta manera aconseguien rodar més canalla.

Els Castellers de Sants fa anys que viuen un moment dolç. Des que a mitjans de la dècada passada, la feina de formiga i la força d’elefant va esdevenir un mètode de treball, la colla no ha parat de créixer. I en això hi té molt a veure l’extraordinària tasca social que realitza la junta encapçalada per Ester Oriol, que ha aconseguit sumar a l’atracció que exercien al barri, un rigorós treball de creixement i dinamització social.

Si algú vol entendre com els castells han fet un salt tan espectacular en els darrers anys, només ha de fer una cosa: observar els brillants Castellers de Sants.

SANTI TERRAZA

Foto 1: 4de9 amb folre descarregat a la plaça d’Osca de Barcelona, el 12 de juliol

Foto 2: 3de9 amb folre descarregat al Pla de la Seu de Tarragona, el 5 de juliol

Articles relacionats:

Folrant el present, emmanillant el futur

Prudència i ambició a les colles de 9

El Dahi Handi borinot

178 comments

 1. Pingback: L’hora de la torre emmanillada | RevistaCastells.cat

 2. Pingback: Sants, Barcelona i Gràcia trenquen registres | RevistaCastells.cat

 3. Pingback: Els models de Sants i Gràcia | RevistaCastells.cat

 4. RETS PRO reviews and other info are attainable inside our community forums. RETS PRO serves a fabulous network of developers and real estate agents who require the ultimate flexibility inside their IDX output. RETS PRO wordpress plugin is the best software tool suitable for any real-estate website developer. RETSPRO was built specifically for web-developers to provide them with the tools to truly customize a site used for real-estate clients.

 5. Please allow me to know if you’re searching for an author for your site. You have some great posts, and I believe I would be a good asset. Should you ever want to take some of this load off, I’d like to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please take me an email if interested. Thanks. {

 6. A person necessarily lend a hand to make critically posts I might state. This is the very first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the analysis you made to create this actual put up extraordinary. Excellent process!

 7. I and my friends were moving through the nice, useful suggestions from the website then the abrupt came up with an awful suspicion I never expressed respect to the website owner for all those secrets. {

 8. Thank youThanks for any otheranothersome otherevery other greatwonderfulfantasticmagnificentexcellent articlepost. WhereThe place else may justmaycould anyoneanybody get that kind oftype of informationinfo in such a perfectan ideal waymethodmeansapproachmanner of writing? I haveI’ve a presentation nextsubsequent week, and I amI’m at theon the look forsearch for such informationinfo.

 9. Spot on with this write-up, I trulyI reallyI seriouslyI honestlyI absolutelyI actually thinkbelievefeelbelieve that this websitethis sitethis web sitethis amazing site needs much morea lot morefar morea great deal more attention. I’ll probably be back againreturning to readto read throughto see more, thanks for the infoinformationadvice!

 10. It isIt’s appropriateperfectthe best time to make a fewsome plans for the futurethe longer termthe long run and it isit’s time to be happy. I haveI’ve readlearn this postsubmitpublishput up and if I may justmaycould I want towish todesire to suggestrecommendcounsel you fewsome interestingfascinatingattention-grabbing thingsissues or advicesuggestionstips. PerhapsMaybe you couldcan write nextsubsequent articles relating toreferring toregarding this article. I want towish todesire to readlearn moreeven more thingsissues approximatelyabout it!

 11. Thanks for one’sfor onesfor yourfor your personalfor afor theon your marvelous posting! I actuallyseriouslyquitedefinitelyreallygenuinelytrulycertainly enjoyed reading it, you could beyou areyou can beyou might beyou’reyou will beyou may beyou happen to be a great author.I will make sure toensure that Ibe sure toalwaysmake certain tobe sure toremember to bookmark your blog and willand definitely willand will eventuallyand will oftenand may come back from now ondown the roadin the futurevery soonsomedaylater in lifeat some pointin the foreseeable futuresometime soonlater on. I want to encourage you to ultimatelythat youyourself toyou to definitelyyou toone toyou continue your great jobpostswritingwork, have a nice daymorningweekendholiday weekendafternoonevening!

 12. I lovereally like your blog.. very nice colors & theme. Did you createdesignmake this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz replyanswer backrespond as I’m looking to createdesignconstruct my own blog and would like to knowfind out where u got this from. thanksthanks a lotkudosappreciate itcheersthank youmany thanks

 13. It’s reallyactually a nicecoolgreat and helpfuluseful piece of informationinfo. I’mI am satisfiedgladhappy that youthat you simplythat you just shared this helpfuluseful infoinformation with us. Please staykeep us informedup to date like this. Thank youThanks for sharing.

 14. It isIt’s appropriateperfectthe best time to make some plans for the future and it isit’s time to be happy. I haveI’ve read this post and if I could I want towish todesire to suggest you fewsome interesting things or advicesuggestionstips. PerhapsMaybe you couldcan write next articles referring to this article. I want towish todesire to read moreeven more things about it!

 15. PrettyAttractive section of content. I just stumbled upon your blogweblogwebsiteweb sitesite and in accession capital to assert that I acquireget in factactually enjoyed account your blog posts. Any wayAnyway I’llI will be subscribing to your augmentfeeds and even I achievement you access consistently rapidlyfastquickly.

 16. GreatExcellentGoodVery good postarticle. I amI’mI will be facingdealing withgoing throughexperiencing a few of thesesome of thesemany of these issues as well..

 17. It’s reallyactuallyin facttrulygenuinely very complexdifficultcomplicated in this busyfull of activityactive life to listen news on TVTelevision, sothustherefore I onlysimplyjust use internetwebworld wide webthe web for that purposereason, and takegetobtain the latestnewestmost recentmost up-to-datehottest newsinformation.

 18. HelloHiHello thereHi thereHowdyGood day! I could have sworn I’ve been tovisited this blogthis web sitethis websitethis siteyour blog before but after browsing throughgoing throughlooking at some of thea few of themany of the postsarticles I realized it’s new to me. AnywaysAnyhowNonethelessRegardless, I’m definitelycertainly happypleaseddelighted I foundI discoveredI came acrossI stumbled upon it and I’ll be bookmarkingbook-marking it and checking back frequentlyregularlyoften!

 19. Hmm is anyone else experiencinghavingencountering problems with the imagespictures on this blog loading? I’m trying to figure outfind outdetermine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedbackfeed-backresponsessuggestions would be greatly appreciated.

 20. I would like to thank you for the efforts you have put in writing this Magic Mesh Door Coverblog. I’m hoping the same high-grade blog post from you in the future also. Actually your creative writing abilities has inspired me to get my own screen door instant website going now. Actually blogging is spreading its wings and growing fast. Your write up is a great example.

 21. whoah this blogweblog is greatwonderfulfantasticmagnificentexcellent i lovei really likei like readingstudying your articlesposts. StayKeep up the goodgreat work! You knowYou understandYou realizeYou recognizeYou already know, manya lot oflots of people areindividuals arepersons are huntingsearchinglooking aroundround for this infoinformation, you canyou could helpaid them greatly.

 22. Do you have a spam issueproblem on this sitewebsiteblog; I also am a blogger, and I was curious aboutwanting to knowwondering your situation; many of uswe have createddeveloped some nice proceduresmethodspractices and we are looking to swaptradeexchange solutionsstrategiesmethodstechniques with other folksothers, why notbe sure toplease shoot me an e-mailemail if interested.

 23. Thank youThanks a bunchlot for sharing this with all folkspeopleof us you reallyactually realizerecognizeunderstandrecogniseknow what you areyou’re talkingspeaking approximatelyabout! Bookmarked. PleaseKindly alsoadditionally talk over withdiscuss withseek advice fromvisitconsult with my siteweb sitewebsite =). We will havemay havecould havecan have a linkhyperlink exchangetradechangealternate agreementcontractarrangement amongbetween us

 24. I am sure this articlepostpiece of writingparagraph has touched all the internet userspeopleviewersvisitors, its really really nicepleasantgoodfastidious articlepostpiece of writingparagraph on building up new blogweblogwebpagewebsiteweb site.

 25. This is a new list for today. I’m sorry about the last two lists. You may find some proxies not working the way they should. There was also duplicates in the list. I’m still learning about free public proxies. I hope you can make good use out of this list.

 26. Spot on with this write-up, I trulyI reallyI seriouslyI honestlyI absolutelyI actually thinkbelievefeelbelieve that this websitethis sitethis web sitethis amazing site needs much morea lot morefar morea great deal more attention. I’ll probably be back againreturning to readto read throughto see more, thanks for the infoinformationadvice!

 27. My spouse and IWeMy partner and I stumbled over here coming from afrom aby a different web pagewebsitepageweb address and thought I mightmay as wellmight as wellshould check things out. I like what I see so now i amnow i’mi am just following you. Look forward to going overexploringfinding out aboutlooking overchecking outlooking atlooking into your web page againyet againfor a second timerepeatedly.

 28. The weekend is fast approaching and that means you’ve got plenty of time to relax. Spend some of your downtime with a sexy lady. You’ll be amazed by just how much fun it can be. There are plenty of them to choose from at http://www.camgirl.pw That site is literally loaded with babes.

 29. I don’tdo not even know the wayunderstand howknow how I stoppedI endedI finished up hereright here, howeverbut I thoughtI assumedI believed this postsubmitpublishput up used to bewaswas once goodgreat. I don’tdo not realizerecognizeunderstandrecogniseknow who you areyou’reyou might be howeverbut definitelycertainly you areyou’re going to a famouswell-known blogger if youshould youwhen youin the event youin case youfor those whoif you happen to are notaren’t already. Cheers!

 30. HiGreetingsHiyaHeyHey thereHowdyHello thereHi thereHello! Quick question that’s completelyentirelytotally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blogsiteweb sitewebsiteweblog looks weird when viewingbrowsing from my iphoneiphone4iphone 4apple iphone. I’m trying to find a themetemplate or plugin that might be able to fixcorrectresolve this problemissue. If you have any suggestionsrecommendations, please share. ThanksWith thanksAppreciate itCheersThank youMany thanks!

 31. Weekends were made for spending time with cam girls. Not just any cam girls. The ones at http://www.camgirl.pw are super hot. These are the girls who you drool over. Have yourself a good time with these beauties. You’ll definitely have a smile all over your face afterwards.

 32. HelloHey thereHeyGood dayHello thereHowdyHi thereHi! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okokay. I’m definitelyundoubtedlyabsolutely enjoying your blog and look forward to new updatesposts.

 33. I wantedI neededI want toI need to to thank you for this greatexcellentfantasticwonderfulgoodvery good read!! I definitelycertainlyabsolutely enjoyedloved every little bit ofbit of it. I haveI’ve gotI have got you bookmarkedbook markedbook-markedsaved as a favorite to check outto look at new stuff youthings you post…

 34. PrettyAttractive part ofsection ofcomponent toportion ofcomponent ofelement of content. I simplyjust stumbled upon your blogweblogwebsiteweb sitesite and in accession capital to claimto sayto assert that I acquireget in factactually enjoyedloved account your blogweblog posts. Any wayAnyway I’llI will be subscribing for youron yourin yourto your augmentfeeds or evenand even I fulfillmentachievementsuccess you get entry toaccessget right of entry toget admission to consistentlypersistentlyconstantly rapidlyfastquickly.

 35. The week has just begun and that means it’s time to relieve some stress. You’ve got plenty of work ahead of you. You’ll need all the relaxation you can sneak in. No one can melt the stress like a cam girl can. At http://www.camgirl.pw you’re sure to find a cutie that will make you forget all about whatever was stressing you out.

 36. Good! Interesting tips over this website. I ‘ve spent 3 hours looking for such informations. I will also share it with some friends interested in it. Done with the task dowe, I will watch some online Cams. Thanks!!

 37. Cool article! Interesting informations over this web. It is pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.| I couldn’t resist commenting. I ‘ve spent some time looking for such tips. I’ll also share it with some friends interested in it. I’ve just bookmarked this web. Right now with the job done, I’ll watch some model Webcams. Thank you!! Greetings from Austria!

 38. Right now you could be having a whole lot of fun. All it takes is visiting http://www.camgirl.pw There’s no site out there more fun than that one. It’s loaded with girls who know how to treat a man right. They’ll make sure your day is a very good one.

 39. “Best Blogpost! Hi there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out_ and tell you I genuinely enjoy reading through your posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same topics?”

 40. Income made simple, Shopping Sherlock is no doubt a great venture that you can get into to make money. This home based business could be one of those investments that may make a clear difference in your life in many ways. As a representative of the Shopping Sherlock app, your responsibilities among several others will be distributing this application to average people who might require its services to carry out online shopping.
  https://www.cheapencorner.com/Safety/

 41. When people first think of contemporary furniture, some tend to picture something completely out of this world, kind of like something you would see in the Museum of Modern Art or at the Met. But don’t be fooled by these pieces; eco-friendly, unique and functional, find out why these unusual furniture items are such a big hit and what you should consider before investing in one.
  https://www.cheapencorner.com/WristWatches/

 42. You’re in some serious need of relaxation. That’s where a site like http://www.camgirl.pw comes in handy. You can do a whole lot of relaxing there. You’ll find plenty of fun girls to talk to. These are the hottest and most wild girls on the internet. Chat with them and have yourself a good time.

 43. So what is the big deal about Olympus Stylus Tough digital cameras? Well, if you are active, like outdoor adventures and want something to capture those memorable moments, the Olympus Stylus Tough digital cameras are built for the job. These are simply the best digital waterproof shockproof camera models currently available. Furthermore, these can also double up as a tough waterproof kids camera – forget about the bulky toy waterproof kids camera and have one of the Olympus Stylus Tough digital cameras instead.
  https://www.cheapencorner.com/Handbags/

 44. Good info! Interesting information over this website. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.| I could not refrain from commenting. I ‘ve spent 2 hours trying to find such infos. I’ll also share it with some friends interested in it. I have just bookmarked this website. Right now with the task done, I will find some WAGs Cams. Thank you very much!! Regards from Russia 2018!

 45. I’ve learned some new things by means of your website. One other thing I’d like to say is always that newer laptop os’s tend to allow a lot more memory to be used, but they in addition demand more memory simply to function. If your computer cannot handle much more memory and also the newest software package requires that memory increase, it could be the time to buy a new Personal computer. Thanks

 46. Thanks for your blog post. A few things i would like to contribute is that laptop memory needs to be purchased but if your computer can no longer cope with anything you do with it. One can mount two RAM boards of 1GB each, as an example, but not one of 1GB and one with 2GB. One should check the car maker’s documentation for the PC to ensure what type of storage is essential.

 47. I have really learned some new things as a result of your site. One other thing I want to say is that often newer laptop or computer operating systems often allow additional memory for use, but they furthermore demand more memory space simply to work. If people’s computer cannot handle additional memory and the newest software program requires that memory space increase, it can be the time to shop for a new Personal computer. Thanks

 48. Thanks for your blog post. Things i would like to add is that computer memory is required to be purchased but if your computer can no longer cope with what you do along with it. One can put in two RAM boards with 1GB each, by way of example, but not certainly one of 1GB and one having 2GB. One should look for the company’s documentation for one’s PC to be certain what type of memory space is necessary.

 49. I have learned result-oriented things by means of your web site. One other thing I’d really like to say is that often newer personal computer operating systems are likely to allow additional memory to be utilized, but they in addition demand more storage simply to work. If people’s computer is not able to handle more memory as well as the newest software package requires that storage increase, it could be the time to buy a new Personal computer. Thanks

 50. Some tips i have seen in terms of personal computer memory is the fact that there are features such as SDRAM, DDR and the like, that must fit the specifications of the motherboard. If the pc’s motherboard is fairly current while there are no os issues, updating the memory literally requires under an hour. It’s one of the easiest laptop or computer upgrade techniques one can think about. Thanks for sharing your ideas.

 51. Thanks for sharing your ideas in this article. The other element is that each time a problem develops with a laptop or computer motherboard, persons should not go ahead and take risk involving repairing this themselves for if it is not done correctly it can lead to permanent damage to an entire laptop. In most cases, it is safe just to approach your dealer of your laptop for any repair of the motherboard. They have technicians with an skills in dealing with laptop motherboard issues and can make right diagnosis and conduct repairs.

 52. Thanks for enabling me to obtain new suggestions about personal computers. I also have the belief that one of the best ways to help keep your notebook computer in prime condition is with a hard plastic-type material case, or shell, that matches over the top of one’s computer. Most of these protective gear are usually model precise since they are made to fit perfectly above the natural housing. You can buy these directly from owner, or via third party sources if they are available for your notebook, however not all laptop will have a cover on the market. Again, thanks for your guidelines.

 53. Thanks for your post. I also believe that laptop computers are becoming more and more popular currently, and now are often the only form of computer found in a household. This is because at the same time that they’re becoming more and more affordable, their processing power keeps growing to the point where they’re as effective as desktop through just a few years ago.

 54. I have seen a lot of useful things on your web page about desktops. However, I’ve the viewpoint that laptops are still not nearly powerful sufficiently to be a option if you generally do projects that require a great deal of power, like video editing and enhancing. But for web surfing, statement processing, and most other prevalent computer work they are fine, provided you cannot mind small screen size. Many thanks for sharing your ideas.

 55. Thanks for discussing your ideas listed here. The other thing is that whenever a problem develops with a computer motherboard, persons should not have some risk regarding repairing that themselves because if it is not done right it can lead to permanent damage to the full laptop. It is almost always safe just to approach any dealer of any laptop for any repair of motherboard. They’ve technicians who may have an knowledge in dealing with laptop computer motherboard problems and can make right analysis and conduct repairs.

 56. I have discovered some new issues from your internet site about personal computers. Another thing I have always presumed is that computer systems have become something that each home must have for several reasons. They provide convenient ways to organize homes, pay bills, go shopping, study, tune in to music and perhaps watch tv shows. An innovative strategy to complete many of these tasks is with a notebook computer. These computer systems are mobile, small, strong and portable.

 57. I have seen a lot of useful factors on your web-site about computers. However, I have the viewpoint that notebooks are still less than powerful more than enough to be a wise decision if you typically do projects that require many power, like video touch-ups. But for net surfing, word processing, and majority of other popular computer functions they are fine, provided you can’t mind the small screen size. Many thanks for sharing your opinions.

 58. Thanks for giving your ideas in this article. The other matter is that whenever a problem comes up with a computer motherboard, persons should not take the risk connected with repairing it themselves for if it is not done properly it can lead to irreparable damage to the complete laptop. It’s usually safe to approach the dealer of any laptop for your repair of that motherboard. They have technicians with an skills in dealing with laptop computer motherboard difficulties and can carry out the right diagnosis and execute repairs.

 59. Things i have observed in terms of personal computer memory is that there are specifications such as SDRAM, DDR and so on, that must match the specifications of the mother board. If the pc’s motherboard is pretty current while there are no main system issues, updating the memory space literally takes under sixty minutes. It’s on the list of easiest computer system upgrade methods one can think about. Thanks for spreading your ideas.

 60. Great blog post. Some tips i would like to bring up is that pc memory ought to be purchased but if your computer still cannot cope with everything you do with it. One can put in two RAM boards containing 1GB each, for instance, but not one of 1GB and one having 2GB. One should make sure the maker’s documentation for one’s PC to ensure what type of memory it can take.

 61. Thanks for the points you have contributed here. One more thing I would like to express is that personal computer memory specifications generally increase along with other improvements in the technologies. For instance, whenever new generations of processors are brought to the market, there is usually a related increase in the dimensions preferences of both laptop or computer memory in addition to hard drive room. This is because the application operated by simply these processor chips will inevitably surge in power to leverage the new know-how.

 62. Thanks for the recommendations you have discussed here. Yet another thing I would like to mention is that laptop or computer memory specifications generally rise along with other improvements in the technological innovation. For instance, when new generations of cpus are brought to the market, there is usually a related increase in the dimensions preferences of both computer system memory along with hard drive space. This is because software program operated by way of these cpus will inevitably increase in power to take advantage of the new know-how.

 63. Thanks for your blog post. What I would like to bring about is that computer memory is required to be purchased but if your computer still can’t cope with that which you do by using it. One can add two RAM memory boards containing 1GB each, as an example, but not one of 1GB and one with 2GB. One should check the manufacturer’s documentation for own PC to ensure what type of memory space it can take.

 64. I have seen many useful items on your web site about desktops. However, I have got the judgment that notebooks are still not quite powerful enough to be a good option if you generally do things that require plenty of power, for example video enhancing. But for net surfing, word processing, and majority of other popular computer functions they are just great, provided you never mind the little screen size. Many thanks sharing your opinions.

 65. I’ve learned newer and more effective things by your blog. One other thing I want to say is the fact newer laptop or computer os’s have a tendency to allow a lot more memory to be used, but they furthermore demand more ram simply to perform. If someone’s computer could not handle far more memory plus the newest program requires that storage increase, it is usually the time to buy a new Laptop or computer. Thanks

 66. One thing I would like to say is before purchasing more laptop or computer memory, look into the machine in which it would be installed. If the machine is actually running Windows XP, for instance, a memory ceiling is 3.25GB. Applying greater than this would simply constitute just a waste. Make sure that one’s mother board can handle the particular upgrade quantity, as well. Thanks for your blog post.

 67. Thanks for your blog post. Things i would like to make contributions about is that laptop memory ought to be purchased in case your computer cannot cope with anything you do along with it. One can install two RAM memory boards containing 1GB each, by way of example, but not one of 1GB and one having 2GB. One should always check the car maker’s documentation for the PC to make certain what type of memory space is needed.

 68. I have seen a lot of useful issues on your website about computer systems. However, I have got the thoughts and opinions that notebook computers are still not quite powerful more than enough to be a sensible choice if you frequently do projects that require a great deal of power, including video editing. But for website surfing, microsoft word processing, and most other frequent computer functions they are perfectly, provided you cannot mind the small screen size. Thank you for sharing your opinions.

 69. I have learned new things through your blog. One other thing I would like to say is the fact that newer computer operating systems usually allow extra memory to get used, but they also demand more ram simply to run. If your computer could not handle more memory plus the newest software requires that storage increase, it could be the time to buy a new Computer. Thanks

 70. One thing I’d like to say is always that before obtaining more laptop memory, look into the machine in to which it would be installed. If the machine is definitely running Windows XP, for instance, the particular memory limit is 3.25GB. The installation of a lot more than this would basically constitute a waste. Be sure that one’s mother board can handle the upgrade quantity, as well. Good blog post.

 71. A few things i have seen in terms of laptop or computer memory is the fact there are technical specs such as SDRAM, DDR and many others, that must fit the specs of the mother board. If the personal computer’s motherboard is reasonably current and there are no os issues, updating the memory space literally requires under an hour or so. It’s one of the easiest laptop upgrade types of procedures one can visualize. Thanks for discussing your ideas.

 72. Interesting blog post. Some tips i would like to add is that laptop or computer memory needs to be purchased in case your computer can no longer cope with anything you do by using it. One can install two RAM boards containing 1GB each, by way of example, but not certainly one of 1GB and one with 2GB. One should always check the manufacturer’s documentation for one’s PC to ensure what type of memory is needed.

 73. The things i have seen in terms of personal computer memory is that often there are specs such as SDRAM, DDR and so forth, that must go with the specifications of the motherboard. If the computer’s motherboard is very current and there are no operating system issues, modernizing the storage space literally requires under a couple of hours. It’s on the list of easiest computer system upgrade types of procedures one can envision. Thanks for giving your ideas.

 74. Thanks for your blog post. A few things i would like to make contributions about is that pc memory should be purchased if the computer still can’t cope with whatever you do with it. One can install two random access memory boards containing 1GB each, for example, but not one of 1GB and one having 2GB. One should look for the manufacturer’s documentation for one’s PC to be sure what type of storage is required.

 75. Thanks for the points you have shared here. Yet another thing I would like to mention is that laptop memory needs generally rise along with other developments in the engineering. For instance, when new generations of processor chips are brought to the market, there is certainly usually a related increase in the dimensions demands of both the laptop memory and also hard drive room. This is because the software operated by these processors will inevitably increase in power to use the new technological innovation.

 76. I have seen lots of useful points on your site about computer systems. However, I have the view that laptop computers are still not nearly powerful adequately to be a sensible choice if you usually do projects that require a lot of power, such as video editing and enhancing. But for world wide web surfing, statement processing, and the majority of other typical computer work they are just fine, provided you never mind the tiny screen size. Many thanks for sharing your thinking.

 77. I’ve learned newer and more effective things as a result of your site. One other thing I’d really like to say is the fact newer personal computer os’s often allow a lot more memory to be utilized, but they in addition demand more storage simply to operate. If your computer cannot handle additional memory as well as newest software package requires that storage increase, it can be the time to buy a new Computer system. Thanks

 78. Thanks for enabling me to get new tips about computers. I also hold the belief that certain of the best ways to maintain your laptop computer in prime condition is by using a hard plastic case, as well as shell, that matches over the top of your computer. These kinds of protective gear are model precise since they are manufactured to fit perfectly across the natural outer shell. You can buy these directly from the vendor, or through third party sources if they are for your laptop computer, however only a few laptop may have a covering on the market. Once again, thanks for your guidelines.

 79. I’ve learned newer and more effective things by means of your blog. One other thing I’d like to say is the fact that newer computer system os’s have a tendency to allow additional memory to get used, but they additionally demand more ram simply to work. If someone’s computer could not handle far more memory plus the newest computer software requires that ram increase, it is usually the time to shop for a new Computer. Thanks

 80. Thanks for your blog post. What I would like to bring about is that pc memory has to be purchased but if your computer still cannot cope with whatever you do along with it. One can install two random access memory boards containing 1GB each, for instance, but not one of 1GB and one with 2GB. One should look for the company’s documentation for own PC to make sure what type of memory is necessary.

 81. Thanks for the ideas you have provided here. Another thing I would like to say is that laptop or computer memory requirements generally go up along with other breakthroughs in the know-how. For instance, as soon as new generations of processors are made in the market, there is certainly usually a corresponding increase in the size calls for of both the laptop or computer memory plus hard drive space. This is because the software operated by these cpus will inevitably rise in power to benefit from the new know-how.

 82. Interesting blog post. The things i would like to add is that pc memory is required to be purchased if the computer can no longer cope with anything you do along with it. One can deploy two good old ram boards with 1GB each, by way of example, but not one of 1GB and one having 2GB. One should make sure the car maker’s documentation for the PC to be certain what type of ram is essential.

 83. Some tips i have seen in terms of computer system memory is there are requirements such as SDRAM, DDR and the like, that must fit the requirements of the motherboard. If the computer’s motherboard is very current while there are no operating-system issues, changing the memory space literally takes under a couple of hours. It’s among the easiest computer upgrade procedures one can picture. Thanks for revealing your ideas.

 84. Thanks for the tips you have contributed here. Something important I would like to say is that laptop memory requirements generally go up along with other breakthroughs in the engineering. For instance, any time new generations of cpus are introduced to the market, there is usually a matching increase in the size calls for of both computer system memory and also hard drive space. This is because the program operated by simply these processor chips will inevitably surge in power to make use of the new engineering.

 85. Thanks for the ideas you have shared here. Another thing I would like to mention is that computer memory demands generally rise along with other breakthroughs in the know-how. For instance, as soon as new generations of cpus are brought to the market, there is usually a corresponding increase in the size calls for of both personal computer memory plus hard drive space. This is because the software program operated by these cpus will inevitably boost in power to take advantage of the new technology.

 86. Today, with all the fast way of living that everyone leads, credit cards get this amazing demand throughout the market. Persons throughout every area are using the credit card and people who not using the credit card have made arrangements to apply for 1. Thanks for discussing your ideas on credit cards.

 87. Thanks for your concepts. One thing I have noticed is the fact that banks along with financial institutions know the spending behavior of consumers and as well understand that most of the people max outside their own credit cards around the getaways. They sensibly take advantage of this real fact and commence flooding your own inbox along with snail-mail box with hundreds of no-interest APR card offers immediately after the holiday season concludes. Knowing that in case you are like 98% in the American community, you’ll get at the opportunity to consolidate personal credit card debt and shift balances towards 0 APR credit cards.

 88. Thanks for these pointers. One thing I additionally believe is credit cards featuring a 0% rate of interest often attract consumers in zero interest rate, instant acceptance and easy over-the-internet balance transfers, nevertheless beware of the main factor that is going to void your own 0% easy streets annual percentage rate and throw anybody out into the bad house quickly.

 89. Thanks for your ideas. One thing we have noticed is that banks as well as financial institutions really know the spending routines of consumers and as well understand that plenty of people max out their real credit cards around the breaks. They wisely take advantage of that fact and start flooding the inbox as well as snail-mail box having hundreds of Zero APR credit card offers shortly after the holiday season comes to an end. Knowing that when you are like 98% of all American open public, you’ll hop at the one opportunity to consolidate financial debt and move balances to 0 rate credit cards.

 90. In these days of austerity in addition to relative anxiety about taking on debt, many individuals balk about the idea of utilizing a credit card to make acquisition of merchandise or even pay for a holiday, preferring, instead only to rely on this tried plus trusted means of making repayment – raw cash. However, if you possess cash there to make the purchase completely, then, paradoxically, this is the best time just to be able to use the card for several causes.

 91. These days of austerity as well as relative stress and anxiety about getting debt, a lot of people balk contrary to the idea of making use of a credit card to make purchase of merchandise or even pay for any gift giving occasion, preferring, instead just to rely on this tried and trusted way of making transaction – raw cash. However, if you have the cash on hand to make the purchase 100 %, then, paradoxically, this is the best time for them to use the credit card for several causes.

 92. Pingback: simple facebook auto poster cracked

 93. Thanks for your strategies. One thing really noticed is always that banks and financial institutions have in mind the spending patterns of consumers plus understand that most people max out and about their real credit cards around the holidays. They properly take advantage of this specific fact and start flooding a person’s inbox plus snail-mail box having hundreds of Zero APR credit card offers just after the holiday season ends. Knowing that when you are like 98% of the American community, you’ll get at the opportunity to consolidate credit debt and shift balances towards 0 interest rates credit cards.

 94. Thanks for these tips. One thing I should also believe is that credit cards giving a 0% rate of interest often bait consumers together with zero interest rate, instant approval and easy internet balance transfers, but beware of the real factor that will probably void that 0% easy road annual percentage rate and throw you out into the very poor house rapid.

 95. Pingback: subscriptions

 96. I have learned result-oriented things by means of your site. One other thing I’d really like to say is that often newer laptop or computer operating systems have a tendency to allow additional memory to be played with, but they furthermore demand more storage simply to run. If an individual’s computer can’t handle extra memory and also the newest program requires that storage increase, it could be the time to buy a new PC. Thanks

 97. Every guy out there needs to talk to a hot girl sometimes. There’s just one site that’s full of the hottest babes on the entire internet. That site is http://www.camgirl.pw and it’s going to put a smile on your face. Make sure you spend some of your precious free time there. It’ll be the best decision that you’ve made in quite some time.

 98. Real men like to talk to sexy girls. There’s no denying that. Where does a man go to talk to a sexy girl? There’s just one place on the the internet to do that. The hottest girls can be found at http://www.camgirl.pw Have yourself a total blast and meet a few sexy girls. You’ll have a whole lot of fun doing so.

 99. I kind of agree with everything said here. There’s just one problem. It doesn’t talk about what’s the best site to join to get laid. That’s the most important part of it all. If you’re wanting to get laid, then this is the site for you https://t.irtyf.com/hkz06n8e68?offer_id=3785&aff_id=29696&nopop=1 You’re going to get some pussy there. Don’t beat off tonight. Get yourself some action. You can beat off tomorrow. Today is your day to get some pussy.

 100. You should set aside time each day to talk to a hot girl. There are plenty of them over at http://www.camgirl.pw You’re really going to have yourself a good time there. It’s wall to wall babes and that’s just the beginning. Check it out and get ready to smile.

 101. You’ve been a busy cowboy lately. Don’t you think it’s time to settle down and relax? You can do just that with the babes over at http://www.camgirl.pw There’s plenty of hot girls over there who know how to treat a cowboy right. Take off your spurs and mosey on into a chat with one of these beauties.

 102. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 103. I just want to mention I’m very new to blogging and absolutely savored you’re web site. Very likely I’m going to bookmark your site . You actually have outstanding article content. Many thanks for revealing your blog site.

 104. You deserve a break. You’ve been working hard this week. All that hard work has stressed you out. The best way to get rid of the stress is by having a little fun with a cam girl. There’s a whole lot of them over at http://www.camgirl.pw The babes are never ending when you visit that site. You’re in for a real treat the very second your eyes catch a glimpse of this.

 105. What I have seen in terms of computer memory is that often there are requirements such as SDRAM, DDR or anything else, that must match the specifications of the motherboard. If the pc’s motherboard is very current and there are no operating system issues, improving the storage space literally takes under a couple of hours. It’s among the list of easiest personal computer upgrade types of procedures one can visualize. Thanks for sharing your ideas.

 106. Thanks for your blog post. What I would like to bring up is that computer system memory is required to be purchased in case your computer still can’t cope with everything you do along with it. One can set up two good old ram boards having 1GB each, in particular, but not one of 1GB and one having 2GB. One should always check the company’s documentation for the PC to ensure what type of memory space is essential.

 107. What I have seen in terms of computer memory is the fact that there are technical specs such as SDRAM, DDR and the like, that must go with the features of the motherboard. If the personal computer’s motherboard is pretty current and there are no operating-system issues, updating the ram literally normally takes under an hour. It’s one of many easiest pc upgrade processes one can imagine. Thanks for discussing your ideas.

 108. Thanks for these tips. One thing I should also believe is the fact credit cards featuring a 0% monthly interest often bait consumers in zero interest, instant endorsement and easy on-line balance transfers, but beware of the main factor that may void your own 0% easy neighborhood annual percentage rate and also throw anybody out into the very poor house quick.

 109. Pingback: order argumentative essay

 110. Pingback: best essay writing service

 111. The weekend is fast approaching. Why not spend it with a sexy cam girl? There’s plenty of them over at http://www.camgirl.pw All of these girls are wanting to have a good time. That’s exactly what you’re looking for too. The most fun you’ll ever have online is right here. Have yourself a good time and meet someone new. That’s what this site is all about.

 112. You’ve got to check out this cam girl’s big natural tits. Those jugs of hers are awesome. The face on this cutie is as sweet as sugar. Don’t worry if she’s not online. There’s plenty more babes at http://www.camgirl.pw It’s only a matter of clicking or tapping until you find the girl of your dreams there.

 113. Just imagine for a second if you could get into the mind of a millionaire. Think of all the things that you could learn. Well, you actually can do just that. A millionaire is giving away all of his secret right on the internet. You don’t even need to leave the house to learn what made him rich. All it takes is visiting http://e31a67zd-ccr7u13el2cflqp0d.hop.clickbank.net He will literally teach you all of the secrets to making money. Don’t you think it’s time that you earned the living that you deserve? Change your life today by simply following the link above. Do it for yourself and everyone that you care about.

 114. Did you know that people make their entire income promoting ClickBank? You too could be one of the many who have quit their job. Affiliate marketing is as old as the internet. It’s not going to go away any time soon. You too can get your piece of the pie. Why shouldn’t you? Do you really like working the job you have? Are you going to be able to do it until you retire? If you’re job requires physical labor, then you know the answer to that question. There’s no way you’re going to be able to do that when you get older. That’s just the truth and no one needs to tell it to you. Right now you could be making money online. Does it require work? You better believe it does. No honest person is ever going to tell you that it’s possible to become a millionaire online without doing any work whatsoever. It’s not possible. That doesn’t mean there isn’t money to be made. There’s plenty of money out there to be made by people just like yourself. Now you know there’s going to be a pitch for a product. You’re right about that. Click on the link http://64efd6-lz41s3rcelbr7s2xl7x.hop.clickbank.net/ and check it out. There’s a video you can watch that will explain everything. It will tell you how to make money using ClickBank. Watch the video and see what you think. You too can be one of the many who earn a living promoting ClickBank. Some people earn a good living and there’s no reason why you can’t.

 115. Are you the type who likes to hangout on social media? Have you ever thought about making it a career? You can help promote their business using social media. This means you can do what you already love doing and make money at it. Does this sound like something you’d like to do? If so, then check out http://d526fc0l5b3nfyfg3bx3sfpbkq.hop.clickbank.net/ You can help people and make some money in the process. You already hang out at social media sites. Why not make a few bucks doing it?

 116. Pingback: 3n9ct5mwn9cwntctvbyb3vebce

 117. Are you the kind of guy who loves to watch sexy girls get fucked in the ass? If so, then you need to check out this site https://t.frtyt.com/brwbcvyrr4?aff_id=29696&offer_id=5425&nopop=1 This is the one place where anal sex lovers can get their fix. You’ve never seen asses this tight fucked by cocks this big. Each asshole is super tight and it gets fucked by a huge cock. It’s impossible not to beat off while watching these beauties getting ass fucked.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *