La Nit de Castells 2015 convoca els primers premis

1La novena edició de la Nit de Castells, que se celebrarà a Valls el gener vinent organitzada per l’Ajuntament de Valls i la Revista Castells, ja comença a caminar. Els dos premis de participació oberta han obert la seva convocatòria: el premi Aleta, concedit a un projecte de canalla d’una colla castellera, i el concurs de fotografia castellera, que enguany té dues modalitats, professional i popular.

El nou format de la Nit de Castells estrenat en la passada vuitena edició (celebrada l’1 de febrer al Centre Cultural de Valls) va ampliar el catàleg de premis fins a vuit, enlloc dels tres anteriors. Entre aquests vuit premis, dos són de convocatòria oberta i, per aquest motiu, l’organització ha optat per a fer-los públics ara, en plena temporada, per facilitar als respectius participants la seva planificació. La resta de premis de la Nit de Castells són: Trajectòria, Iniciativa social de foment dels castells, Ambaixador, Plaça de la temporada, Colla de la temporada (que no sigui de gamma extra) i Moment casteller de l’any. L’organització anunciarà en les properes setmanes un nou premi, que completarà la llista.

El premi Aleta està concedit per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i reconeix una iniciativa desenvolupada per una colla durant l’any 2014 en la formació de la seva canalla, sigui en l’àmbit social, tècnic, relacional, educatiu, psicològic o de prevenció. Al premi hi poden optar totes les colles castelleres, que presentin el projecte segons les bases de la convocatòria.

El premi de fotografia –patrocinat de nou per Repsol– afegeix enguany la modalitat professional a la popular, amb un primer i un segon premi en cada cas. A la categoria professional hi poden participar els autors que acreditin la seva condició de fotògrafs professionals amb imatges castelleres de la temporada 2014 publicades en un mitjà imprès o digital o presentades a una exposició o mostra cultural i artística. Un jurat format per professionals de la fotografia, el periodisme i persones representatives del món casteller triarà el primer premi (dotat de 1.000 euros) i el segon (500 euros).

La categoria popular, per la seva part, serà oberta a tothom. Els participants hauran de penjar les seves fotografies –corresponents a una actuació del 2014– en una aplicació específica a la pàgina de Facebook de la Revista Castells. Les dues imatges més votades entre tots els usuaris de Facebook rebran 300 i 200 euros, respectivament.

 

Premi “Aleta”, a la millor acció formativa per canalla castellera desenvolupada durant la temporada 2014

BASES DEL PREMI

1. Aquest premi vol reconèixer una iniciativa desenvolupada durant la temporada 2014 per una colla castellera en relació a la formació de la seva canalla en qualsevol dels següents aspectes: tècnic/casteller, social, relacional, educatiu, psicològic o de prevenció. Es valorarà especialment que aquestes iniciatives serveixin com a exemple de bones pràctiques de cara al conjunt de les colles, en la línia que les agrupacions contribueixin a millorar la formació a tots els nivells dels menors que hi participen. Tant pot tractar-se d’un pla integral, com d’una iniciativa concreta i parcial.

2. El premi consistirà en un reconeixement sense dotació econòmica i serà lliurat en el marc de la Nit de Castells, que se celebrarà a Valls.

3. La selecció de la colla premiada es farà en base a una presentació prèvia de candidatures per part de les pròpies agrupacions.

4. El jurat del premi estarà constituït per la junta directiva de la CCCC. En cas que alguna de les colles que formen la junta de la CCCC presenti candidatura, el seu representat no formarà part del jurat.

5. Les colles interessades a presentar una candidatura han de formalitzar-ho presentant una petita memòria de la iniciativa que inclogui els següents punts:

– Nom de la iniciativa

– Objectius i resultats esperats

– Breu descripció de la mateixa

– Resultats obtinguts

– Pressupost destinat

– Altres consideracions que es vulguin fer constar

– Dades de contacte del representant de la colla que presenta la proposta

6. La memòria s’ha d’enviar a coordinadora@cccc.cat fins el dia 1 de desembre de 2014.

 

Premi Repsol de fotografia castellera

BASES DEL PREMI

Per les bases següents es convoca el segon Premi Repsol de Fotografia Castellera, convocat per la Revista Castells i patrocinat per Repsol, i que s’atorgarà a la IX Nit de Castells de Valls, el 31 de gener del 2015.

El concurs premiarà fotografies realitzades durant la temporada 2014, i s’estableixen dues categories: professional i popular.

Categoria professional

 1. S’hi poden presentar fotògrafs professionals amb fotografies castelleres de la temporada 2014 publicades en un mitjà imprès o digital o presentades a una exposició o mostra cultural i artística.
 2. Les fotografies s’enviaran en format digital a l’adreça: info@revistacastells.cat, entre el 20 d’octubre i el 10 de desembre de 2014, fent constar el nom de l’autor, el dia i el lloc on van ser preses les imatges.
 3. Cada participant pot enviar un màxim de 3 fotografies.
 4. S’entén per fotògraf professional aquella persona que habitualment publica fotografies de manera remunerada en mitjans de comunicació, editorials, exposicions o altres manifestacions periodístiques, culturals o artístiques.
 5. S’entén per fotografia castellera qualsevol instantània que faci referència a un motiu casteller.
 6. S’estableixen dos premis: el primer dotat en 1.000 € i el segon en 500 €.
 7. Els participants han de declarar explícitament que tenen els drets de la fotografia presentada, que en cas de litigi ells en són els responsables i que correspon a la temporada 2014.
 8. La Revista Castells podrà reproduir i utilitzar les fotografies rebudes, i es compromet a citar-ne l’autor i el mitjà de comunicació on ha estat publicada anteriorment.
 9. El jurat estarà format per professionals de la fotografia, el periodisme i persones representatives del món casteller. En cas de dubte, el jurat pot demanar als participants que acreditin la seva condició de “fotògraf professional”.
 10. El veredicte del jurat es farà públic durant la IX Nit de Castells de Valls, al gener del 2015. En la mateixa Nit s’atorgaran els premis.
 11. Els participants accepten aquestes bases en el moment de presentar-se al premi.

Categoria popular

 1. Convocatòria oberta a qualsevol persona que presenti una fotografia castellera corresponent a la temporada 2014.
 2. Els participants podran penjar les seves fotografies en un espai habilitat per al concurs a la pàgina de Facebook de la Revista Castells (facebook.com/RevistaCastells). La participació començarà el 18 de desembre de 2014 i finalitzarà el 15 de gener de 2015.
 3. Cada participant pot enviar un màxim d’una fotografia.
 4. S’entén per fotografia castellera qualsevol instantània que faci referència a un motiu casteller.
 5. S’estableixen dos premis, el primer dotat en 300 € i el segon en 200 €.
 6. Els participants han de declarar explícitament que tenen els drets de la fotografia presentada, que en cas de litigi ells en són els responsables i que correspon a la temporada 2014.
 7. La Revista Castells podrà reproduir i utilitzar les fotografies rebudes, i es compromet a citar-ne l’autor i el mitjà de comunicació on ha estat publicada anteriorment, si aquest és el cas.
 8. Els premis s’atorgaran per votació popular a través de la pàgina de Facebook de la Revista Castells.
 9. Els premis s’atorgaran a la IX Nit de Castells de Valls, al gener del 2015.
 10. Els participants accepten aquestes bases en el moment de presentar-se al premi.

Foto: Imatge guanyadora del concurs de fotografia del 2013, lliurat a la Nit de Castells 2014. L’autor és Èdgar Sumalla

21 comments

 1. Pingback: El premi de fotografia escull les millors imatges del 2014 | RevistaCastells.cat

 2. Pingback: cmt875nttbchdjwx4wctve4656

 3. Pingback: c3wm54no7tebcomvvnwecttv54t

 4. Appreciate it lots with regard to revealing this kind of with all of us you undoubtedly know what that you are discussing! Bookmarked. I implore you to on top of that check with my personal internet site Equates to) video youtube terbaru. We will use a hyperlink business arrangement amongst all of us

  • I’m going to immediately grab ones rss feed when i cannot obtain your own e-mail monthly subscription link as well as e-newsletter service. Complete you might have just about any? Nicely tell me so that I might just simply join. Appreciate it video youtube terbaru.

  • Hello there, just realize your current blog page through The search engines, and found that it is absolutely educational. I am just going to beware of belgium’s capital. I’ll value if you continue this particular from now on. A number of men and women will likely be helped through your crafting aplikasi berita saham terkini. Many thanks!

 5. Excellent posting.. aplikasi android berita saham indonesia I recently came across your current site and planned to point out that I’ve truly really relished shopping ones web site articles. In any event We will be subscribing as part of your rss and that i we imagine you create all over again quickly!

 6. Pingback: wcm549w4xjc5nvtc5tvewcr

 7. Hi there, Nice post. There exists a issue with your web page throughout website ie, may well click here? For example however would be the current market fundamental and also a massive piece of men and women will leave out ones great producing because of this issue vlogger indonesia.

 8. Hello there, simply become mindful of your blog thru Yahoo and google, found that it is actually beneficial. We are likely to be very careful intended for the town. I’ll enjoy after you progress this specific in future aplikasi prediksi saham terbaru. Numerous people might be had good results through your creating. Regards!

 9. Oahu is the ideal time in making a number of ideas to the long run and it is time to be very glad. I’ve check out this article if I could just I have to propose anyone several appealing issues and also ideas prabowo kopassus. Maybe you could possibly create pursuing articles or blog posts regarding this post. I have to discover all the more issues regarding this!

 10. This is really interesting, You happen to be pretty professional digg. I have became a member of ones rss and also be way up intended for trying to find more within your superb write-up aplikasi berita saham terbaru. Furthermore, I’ve truly contributed your web site during my social networks

 11. Pingback: 24jt537fh3wvt54wfgesds

 12. Pingback: 3wc70vt5c7tv54c7wd54vwt4

 13. I just want to say I am just all new to blogs and actually liked your web site. Very likely I’m going to bookmark your site . You surely have good articles. Thanks for sharing your website page.

 14. Amazing, great site structure! saham di indonesia Just how prolonged have you ever been blogging regarding? you are making blog start looking effortless. The actual appearance of one’s web site is exceptional, aside from this article fabric!

 15. Woah! I’m really digging the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between usability and visual appeal. I must say you’ve done a excellent job with this. Also, the blog loads super fast for me on Chrome. Outstanding Blog!

 16. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable information to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *