El vano de 6, una joia poc vista

BuEDWdPCAAA5BHTEls Castellers de Barcelona van fer aquest dissabte, a la diada vilafranquina de Màrtirs, el vano de 6 complet. La segona colla en fer els cinc pilars a l’hora: un pilar de 6 amb dos pilars de 5 i dos de 4 de forma simultània. Ha estat el primer cop que els barcelonins de la camisa vermella han fet aquesta raresa, d’una gran bellesa plàstica. Val a dir que per motius d’espai van situar el pilar de 6 en una línia més avançada, oferint una imatge diferent i si cap més complexa.

(Continua article publicat el mes de maig).

Els Minyons de Terrassa van fer el mes de maig una mostra del gran repertori que estan exhibint en aquest primers compassos de la temporada. A Barcelona, davant la Sagrada Família, van tornar a repetir el 5de8  i el 2de8 amb folre. A la segona ronda van deixar en intent el 4de8 amb l’agulla: va cedir el pilar en el moment de quedar-se despullat dalt de la pinya. Això no els va fer arronsar en el seu propòsit de portar a plaça  l’inusual vano de 6 (un pilar de 6 flanquejat per dos pilars de 5). El repte va sortir be, tot i la pressió que suposava l’intent fallit en l’agulla del segon castell.

 

Photo 04-05-14 15.17.46

Aquest és el tercer vano de 6 que fan els Minyons en el seu historial. El van fer el 2008 a la vigília de la seva diada i l’endemà complert, és a dir amb cinc pilars a l’hora (un de 6, dos de 5 i dos de 4). El vano de 6 també l’han fet els Castellers de Vilafranca (1996), els Bordegassos de Vilanova (1999) i els Castellers de Barcelona (2014).

Aquesta mostra de simultanïetat s’ha vist fins hi tot superada amb dos pilars de 6 a l’hora. Els Minyons en van coronar un i descarregar un altre a l’hora a la festa del seu local de l’any 2001. Els verds ho havien fet per Sant Raimon d’aquell any. L’any 2005 els Minyons van descarregar els dos a Tarragona, l’únic cop que s’ha assolit.

CARLES ESTEVE

Foto1: Vano de 6 dels Castellers de Barcelona @mireiacortes (2014)

Foto 2: Vano de 6 dels Minyons a la Sagrada Família (2014)

Articles relacionats:

Els Minyons signen un abril espectacular