IniciActualitatPrenent mides... a la plaça

Prenent mides… a la plaça

-

En els darrers dies han estat notícies les proves que algunes colles han realitzat en finalitzar les seves actuacions. Assaigs per calibrar la solidesa d’alguns reptes de futur, proves que requereixen una massa ingent i que no sempre són viables en un assaig convencional. Va ser el cas del 3de10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca o del 2de9 amb folre i manilles dels Xiquets de Tarragona.

Photo 16-08-14 9.40.09La Colla Jove Xiquets de Tarragona també ha assajat amb camisa, però de diferent forma i amb un objectiu un xic diferent. En acaba la diada del Cós del Bou el dia 15, carrer on tenen la seu, van desplaçar-se en cercavila fins a la plaça de les Cols per fer dues proves de cara Sant Magí. Van ser dos exercicis amb camisa i sense gralles, davant d’una gernació. La Jove va muntar tot el tronc del 9de8 i del 5de9 amb folre, amb molt bones mides. Una prova interessant d’alçades del castell, però també de sensacions a l’escenari del 19 d’agost. Les particularitats de la plaça, amb un pendent que redueix l’espai practicable, fa que les colles grans de la ciutat optin per prendre-li les mides. Fins i tot, s’han retirat alguns elements de la via pública, com un fanal d’una de les cantonades. Els Xiquets de Tarragona faran l’assaig previ a Sant Magí aquest diumenge a la plaça de les Cols. A Vilafranca, els verds també faran un assaig in situ el 27 d’agost, un costum cada cop més arrelat i que s’està convertint en un atractiu per al públic.

Una de les coses que fan diferent el fet casteller actual al d’èpoques anteriors és l’increment de les hores i els mètodes d’assaigs. Les proves a plaça són una mostra més de la preparació mil·limètrica que fan algunes formacions.

CARLES ESTEVE

Foto 1: Assaig del 5de9 amb folre fins a sisens de la Colla Jove Xiquets de Tarragona (15 d’agost de 2014)

Articles relacionats:

La ronda silenciosa

L’hora de la Jove

Objectiu: conservar el 3de10

Articles relacionats

Més de l'autor