2de6 dels de Castellar, tot té un inici…

140911CCastellar2de6Castellar del Vallès, població del Vallès Occidental, compta des de l’any passat amb colla castellera. Tot i trobar-se a prop de Terrassa, Sabadell i Granollers han volgut tirar endavant un projecte propi. El municipi compta amb 23.444 habitats (a 1 de gener del 2014) i suficient identitat per a aquesta aventura. És la setena colla activa de la comarca (les altres són Minyons de Terrassa, Castellers de Terrassa, Castellers de Sabadell, Castellers de Sant Cugat, Castellers de Rubí i Castellers de Cerdanyola). Montcada fins el 1998 i Ripollet fins el 2007 també havien tingut colla.

Els Castellers de Castellar, coneguts com a capgirats i amb camisa grana, van néixer a l’abril del 2013 i la primera presència a plaça va ser l’11 de setembre de l’any passat. Aquest 2014 ja han plantat els seus primers castells de 6 ben d’hora. El febrer van fer el 3de6. També han assolit el 4de6, el 3de6 amb agulla i el 4de6 amb agulla. El passat 11 de setembre, a la Festa Major local, van completar el 2de6. Cal destacar que tots els castells que han portat a plaça els han descarregat; no han patit cap lleny (llevat d’algun pilar de 4). és una de les noves colles, que ha aconseguit començar la seva trajectòria amb bon peu i perspectives de futur.

Dades CCCC/CJXT Descarregat Carregat Intent Intent desmuntat
DOS / TORRE DE SIS 1 0 0 0
PILAR DE QUATRE 34 3 0 0
PILAR DE QUATRE CAMINANT 1 0 0 0
PILAR DE QUATRE PER SOTA 3 0 0 0
QUATRE DE SIS 4 0 0 1
QUATRE DE SIS AMB AGULLA / PILAR 2 0 0 0
TRES DE SIS 7 0 0 0
TRES DE SIS AMB AGULLA / PILAR 7 0 0 0
Total castells: 63 59 (93.7%) 3 (4.8%) 0 (0.0%) 1 (1.6%

Des de la novella colla vallesana estan molt satisfets dels progressos en aquesta primera temporada. Segons explica el seu cap de colla, Ferran Planchart, la diada de l’11 de setembre van celebrar amb molta alegria tant el 2de6 com el primer pilar de 4 caminat. Actualment formen part de l’entitat al voltant de 120 castellers vinguts de Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Feliu del Racó i Sabadell. “En un principi ningú no havia fet castells, ara bé, algunes de les ultimes incorporacions abans del bateig sí que havien estat castellers en altres colles”.

Els objectius de la temporada gairebé ja els han resolt amb èxit. Els manca el pilar de 5: “es va desestimar per ser un castell extrem per nosaltres i no el teníem prou assajat”. A partir d’ara volen consolidar el 2d6 i anar a pel pilar, “a part de començar assajar un castell nou, que podria ser el 5de6 o el 7de6 o el 3de6 per sota, però això seria de cara la temporada que bé que serà molt més intensa i plena d’emocions fortes”.

Els de Castellar del Vallès miren el futur amb il·lusió i amb molt d’assaig, cada dilluns i divendres a l’Espai Toldrà. Són conscients que l’oferta de colles és gran, però això no els treu que mantinguin molt bona relació amb les colles veïnes. “La relació amb altres colles és fonamental i per a nosaltres és molt important; amb qui més relacions tenim és amb els nostres padrins, els Castellers de Sabadell i els Castellers de Caldes de Montbui. Però en un assaig casteller a casa nostra hi han participat Castellers del Poble Sec, Minyons de Terrassa, Castellers de Terrassa, Castellers de Mollet, Castellers de Barcelona, Colla Joves Xiquets de Valls… i segur que em deixo alguna colla. Per això és fonamental, ja que quan s’apropa una gran diada es demana col·laboració”.

CARLES ESTEVE

Foto 1. 2de6 dels Castellers de Castellar del Vallès (@capgiratscdv)