De grana i com a Castellers d’Andorra

andorrapde4La colla castellera del Principat d’Andorra ja té nom i color de camisa: es diran Castellers d’Andorra, refusant qualsevol sobrenom, i vestiran de color grana. L’assemblea celebrada aquesta setmana ha decidit no emprar cap malnom per identificar-se (s’havien proposat els noms de Cabirols, Tamarros, Esmolets o Menairons). El colors proposats eren el verd, lila, vermell, blau o el grana escollit. Es van desestimar les altres opcions per un marge ajustat de vots, entre la vuitantena de membres presents.

El cap de colla i president serà Juli Peña, que havia fet castells als Marrecs de Salt. Aquest doble càrrec serà temporal, ja que la intenció és ampliar la junta i desdoblar les funcions.

El proper dissabte 27 de setembre tenen previst alçar un pilar de 4 en un acte a la Massana. De moment estan pendents del seu ingrés com a colla en formació a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Tenen pendent la seva presentació oficial, l’elecció dels seus padrins i el lloc on assajaran sota cobert. Calculen poder fer una trentena d’actuacions a l’any, una bona part a dins d’Andorra, i bastir castells de 6 l’any vinent.

Andorra és el quart territori de l’àmbit lingüístic català que té una colla castellera, després del Principal de Catalunya, les Illes i la Catalinya Nord.

Foto 1: Assaig dels Castellers d’Andorra