Quants castellers ha portat cada colla al Concurs?

BzMApp_IEAAkSeV copia 2El poder d’atracció del Concurs com l’actuació que convoca més castellers es va tornar a evidenciar el passat cap de setmana. La formació d’unes pinyes immenses, notablement superiors a les d’altres grans diades, demostren l’extraordinari magnetisme que el Concurs exerceix no únicament entre la comunitat castellera, sinó més enllà.

Les 30 colles que van ser-hi dissabte i diumenge a la Tarraco Arena Plaça van veure reforçats els seus peus amb l’aportació suplementària de castellers ocasionals o acompanyants. Totes les colles van aprofitar el cartell que té el Concurs i la seva projecció mediàtica per a rebre injeccions de suport a les seves respectives pinyes. En tots els casos, el nombre de camises i, sobretot, de samarretes amb els colors de les colles van permetre dibuixar peus més grans que els de les grans diades. Els Castellers de Vilfaranca, la Jove de Tarragona, la Colla Vella, la Colla Joves i els Capgrossos de Mataró van ser les colles que van arrossegar més gent als seus peus.

El gràfic de sota il·lustra aquests suports. Com en el 2012, les dades són aportades per les pròpies colles (i en algun cas, apareixen inflades respecte el que es va veure a plaça). L’any 2010, els castellers van ser contats per l’organització en les respectives boques d’entrada a plaça.

Foto: 3de10fm carregat de la Jove de Tarragona (Foto. CJXT)

Articles relacionats:

La porta d’entrada de nous castellers

I el Concurs? Realment és tan diferent?

Assistencies10i12i14