Més de 3.000 castells a partir del 4de7

_MG_8811 copiaLes xifres d’aquest 2014 han estat espectaculars en nombre absolut. S’han assolit més de 3.000 castells per sobre del 4de7, 254 més que l’any 2013 (que representen un augment del 8%). Si es compten, però, tots els castells entrats a a la Base de Dades de les Coordinadora (CCCC/CJXT), que inclou els castells de 6 i pilar de 5 i de 4, la xifra arriba als 10.600. L’any 2013 va arribar als 10.000 justos.

El 2de8 amb folre ha estat el castell que ha augmentat més en nombre, 40 més que el 2013. No es queden gaire enrere el pilar de 6 (+34), el 4de9 amb folre (+31) o el 3de9 amb folre (+27). Percentualment, han pujat la majoria de castells respecte la temporada anterior. Pugen més d’un 10% tots els castells a partir del 2de8 amb folre, llevat del 5de8, que retrocedeix un mins 3%. Tan sols el 7de8, el 3de7 per sota i el 3de7 amb agulla han baixat en nombre de realitzacions en un index superior al -10%.

En el capítol de descarregats es mantenen els percentatges de l’any 2013. S’han descarregat el 84% dels castells a partir del 4de7; la temporada passada va ser el 85%. S’incrementa l’efectivitat amb els castells amb el pilar al mig descarregats: 3de8 amb agulla (+42%), 4de8 amb agulla (+14%). Per contra, es retrocedeix en el percentatge de descarregats en alguns castells de la gamma extra: el 3de10 amb folre i manilles, 4de9 sense folre, 3de9 amb folre i l’agulla i pilar de 8 amb folre i manilles. El 7de8 i el 3de7 per sota completats també baixen en percentatge, lligat a un descens de intents provats.

Els castells carregats suposen un 4% i el intents fallits un 2%: en total, sumen un 6% de caigudes. Són dades exactament iguals a l’anterior campanya.

En la següent taula podeu veure el detall de la temporada 2014 i en comparació a l 2013.

Llegenda:

2014: apareix el diferencial de cada castell entre els assolits al 2014 vers el 2013. A la següent columna apareixen unes icones que representen els increments +10% o els descens -10% dels assolits respecte el 2013.

P: provats 2014. A: assolits 2014.D: descarregats 2014. %D: tant per cent de descarregats 2014.

A la seva dreta apareixen les icones que representen els increments de +10% de descarregats o descens del -10%. C: carregats 2014. IF: intents fallits 2014. ID: intents desmuntats 2014.

2014vs2013CARLES ESTEVE

Números treballats a partir de la Base de Dades de la CCCC/CJXT

Més de 300 grans castells

Altes i baixes entre les places de 9

Radiografia dels 500 castells extraordinaris