Els Premis Baròmetre s’estrenen a la Nit de Castells

SONY DSCLa Nit de Castells, que se celebrarà el proper 31 de gener a Valls, incorpora un nou premi al seu catàleg: els Baròmetre. Els Premis estan promoguts pel portal www.barometrecasteller.cat i volen reconèixer les colles que han pujat un pis en la seva trajectòria històrica. Són onze les colles que durant el 2014 van descarregar el seu primer castell de 7, de 8, de 9 o bé van coronar el seu primer castell de 10 pisos o un castell superior al 3de9 amb folre. Una xifra sense precedents, que ha desbordat totes les previsions i que confirma l’extraordinària temporada que el món casteller va viure l’any passat.

Les colles que obtenen el premi en aquesta primera edició són: Jove de Tarragona, Castellers de Sants, Xiquets de Tarragona, Castellers de Barcelona, Castellers de Sabadell, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Brivalls de Cornudella, Castellers de l’Alt Maresme, Castellers de Sant Vicenç dels Horts, Vailets de l’Empordà i Castellers de les Roquetes.

les onze colles rebran un trofeu al·legòric realitzat per Pellisa Ràfols. A més, tres colles rebran un premi solidari que dóna Gallina Blanca. Les tres colles agraciades rebran producte alimentari que hauran de destinar a l’entitat benèfica que desitgin del seu entorn.

El Baròmetre Casteller compta amb el patrocini d’Estrella Damm i la seva principal funció és la d’elaborar una taula amb els tres millors castells de cada colla, permetent fer un seguiment de l’estat de la temporada castellera. La seva incorporació a la Nit de Castells, punt de trobada social del món casteller, permet presentar-los en societat en un entorn rellevant, que permet reconèixer la temporada passada i saludar la que comença en les properes setmanes.

Foto: 3de7 dels Brivalls de Cornudella, una de les colles guardonades amb els Premis

Articles relacionats:

La Nit de Castells a Valls presenta nou premis

Les colles volen un pis més

La canalla protagonitza el concurs de fotografia

Quico Pino, els Aficionats de Llorenç i la Muixeranga, premis Castells 2014