IniciNit de Castells2015Més de 70 colles seran presents a la Nit de Castells

Més de 70 colles seran presents a la Nit de Castells

-

AutoritatsLa novena edició de la Nit de Castells, que se celebra dissabte al vespre al Centre Cultural de Valls, reunirà representants de més de 70 colles castelleres d’arreu del país, el màxim registrat en aquesta cita anual convocada per la Revista Castells i l’Ajuntament de Valls. L’acte estarà presidit per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i l’alcalde de Valls, Albert Batet, i comptarà també amb l’assistència de diferents organismes, empreses i associacions vinculades a l’univers casteller.

Trobada castellera multitudinària… però sense fer castells al quilòmetre zero. La Nit de Castells ha esdevingut el punt de trobada social del món casteller, que fa balanç de la temporada passada i saluda la que tot just comença, coincidint amb la data de la Candela, d’àmplia simbologia castellera per la història i el present. A l’acte hi assistiran tres representants de les colles castelleres, entre les quals acostuma a haver-hi els presidents i caps de colla. Totes les colles de que fan castells de 7 en amunt –llevat les de les Illes Balears– han confirmat la seva presència a Valls. També la immensa majoria de les de 6, així com les universitàries seran presents a la cita.

Durant la Nit es lliuraran els Premis Castells, compostos per nou categories diferents: Premi a la Trajectòria, Premi a una Iniciativa social a favor del moment casteller, Premi Ambaixador Castells, Premi a la Colla de la temporada (que no faci castells de gamma extra), Premi la Plaça de la temporada, Premi Moment casteller de l’any, Premi L’aleta (a un projecte vinculat a la canalla) i Premi de fotografia castellera, en doble modalitat: professional i per votació popular i Premi Baròmetre, que reconeix les colles que han pujat de pis i que enguany s’estrena al catàleg de reconeixements de la Nit. Només els guanyadors dels dos darrers (fotografia per votació popular i Baròmetre) es coneixen amb antelació, mentre que la resta es desvetllaran durant l’acte escènic, conduït per l’actriu Jordina Biosca i que contindrà diferents sorpreses visuals i de continguts.

Els Premis Castells tenen diferents jurats, segons cada modalitat: la pròpia Revista, el seu Consell Assessor, la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres, els cronistes castellers i els usuaris de la pàgina de Facebook de la revista.

La IX Nit de Castells està organitzada per la Revista Castells, la Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela i l’Ajuntament de Valls, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Diputació de Barcelona, i el patrocini de Damm, Repsol, Endesa i l’Obra Social de la Caixa. També hi col·laboren Gallina Blanca, Pallisa Ràfols i Penedès TV.

Durant la Nit, la Revista Castells presentarà l’Anuari Castells 2015, que reuneix dades, reportatges, entrevistes i anàlisis del món casteller actual, en la ciutat bressol dels castells on s’aixeca el Museu Casteller de Catalunya.

Foto. Francesc Homs, Albert Batet, Quim Nin i Albert Vallvé, a la Nit de Castells 2014

Articles relacionats:

Premis Castells 2007-2014

La Nit de Castells presenta a Valls nou premis

La canalla protagonitza el concurs de fotografia

Quico Pino, els Aficionats de Llorenç i la Muixeranga, premis Castells 2014

Article anterior
Article següent

Articles relacionats

Més de l'autor