Poesia visual a la plaça

1Una imatge d’Ariadna Brunet que mostra el casteller de la Colla Vella dels Xiquets de Valls Flori Martín a la Tarraco Arena Plaça va guanyar el Premi a la millor fotografia de l’any en la categoria professional, organitzat per la Revista Castells i patrocinat per Repsol. El premi es va concedir ahir durant la novena edició de la Nit de Castells, celebrada a Valls, que va reunir representants de 73 colles, a més de patrocinadors i autoritats, encapçalades per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i l’alcalde de Valls, Albert Batet.

2La fotografia guanyadora va ser presa en acabat la darrera edició del Concurs de Castells, que els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella es van disputar fins el darrer moment. La imatge mostra un dels castellers habituals del tronc de la Vella d’esquenes amb una plaça ja gairebé buida. El jurat –format per cronistes castellers– va escollir aquesta imatge guanyadora entre les 24 que hi van participar en la categoria professional.

La segona classificada és una fotografia de Mireia Comas, que mostra el pilar de 7 amb folre reduït que els Minyons de Terrassa van enlairar a Granollers abans que pugés el quart. La imatge exhibeix part de la Porxada de Granollers i una lluna plena que vigila l’espadat que els malves són a punt d’enlairar.

Ariadna Brunet rep 1.000 euros per la seva fotografia, mentre que Mireia Comas en guanya 500, en tots dos casos, patrocinats per Repsol.

El concurs de fotografia castellera també va premiar les dues imatges més votades en la modalitat de vot popular: les de Carolina Durán, que mostra un nen dels Matossers de Molins amb una inscripció del nom de la colla al braç, i la de dos components de la canalla dels Castellers de Barcelona, realitzada per Vinyet Solé. Els dos premis es van endur 300 i 200 euros, respectivament. Al concurs a través de Facebook hi van participar 71 fotografies.

CarolinaDuran1

 

Foto 1: Guanyadora en la categoría profesional (Ariadna Brunet)

Foto 2: Segona classificada en la categoria professional (Mireia Comas)

Foto3: Guanyadora en la categoria de vot popular (Carolina Durán)

Foto 4: Segona classificada en la categoría de voy popular (Vinyet Solé)

Articles relacionats:

La Nit de Castells premia Òmnium, Josep Sala i la plaça del Blat

La canalla protagonitza el concurs de fotografia