Premis Castells 2007-2014

FotoGrupRelació de Premis concedits per la Revista Castells en les vuit primeras ediciones de la Nit de Castells:

Valls (2007)

Premi a una trajectòria: Dr. Jaume Rosset, pel seu treball en la seguretat i prevenció de lesions en el món casteller.

Premi a una iniciativa social a favor del món casteller: Setmanari El Vallenc per la seva campanya a favor del Museu Casteller.

Vilafranca (2008)

Premi a una trajectòria: Oriol Rossell, per haver estat fundador dels Castellers de Vilafranca i persona clau en la seva consolidació.

Premi a una iniciativa social a favor del món casteller: Col·lecció L’aixecador, de l’editorial Cossetània, per la seva aportació al coneixement del món casteller.

Ambaixador Castells: Noah Gordon, per la seva novel·la El celler, en què apareixen els castells.

 

Tarragona (2009)

Premi a una trajectòria: Pere Català i Roca, per la seva tasca de documentació del món casteller.

Premi a una iniciativa social a favor del món casteller: Guia de castells a les escoles de Tarragona, per la tasca didàctica dels castells.

Ambaixador Castells: Institut Ramon Llull, per la difusió internacional dels castells.

 

Terrassa (2010)

Premi a una trajectòria: Josep Antoni Falcato, per haver estat fundador dels Minyons de Terrassa i persona clau en la implantació d’una nova cultura castellera.

Premi a una iniciativa social a favor del món casteller: Les colles universitàries, per haver aportat una nova dimensió al fet casteller.

Ambaixador Castells: Jordi Pujol i Pasqual Maragall, per haver contribuït a l’expansió dels castells quan eren presidents de la Generalitat i alcalde de Barcelona, respectivament.

 

Mataró (2011)

Premi a una trajectòria: Marcel·lí Güixens, per haver mantingut una presència constant i activa als Nens del Vendrell des del 1946.

Premi a una iniciativa social a favor del món casteller: Colla castellera de Lo Prado (Xile), per l’exportació dels valors dels castells.

Ambaixador Castells: Centre Català de la Unesco, per la seva tasca de suport a la candidatura ”Castells, Patrimoni de la Humanitat”.

 

Vic (2012)

Premi a una trajectòria: Francesc Piñas, per la seva contribució decisiva a la castellística moderna.

Premi a una iniciativa social a favor del món casteller: La Societat Cultural i Recreativa Bisbalenca, per la seva tasca entusiasta de promoció i preservació de la tradició castellera.

Ambaixador Castells: Josep Maria Espinàs, per haver fet dels castells un element narratiu en la seva obra.

 

Valls (2013)

Premi a una trajectòria: Joan Vallès, per la seva dilatada i activa vida dedicada als castells, com a casteller i entusiasta promotor d’activitats.

Premi a una iniciativa social a favor del món casteller: Xiquets de Hangzhou, per haver sabut exportar els valors i la cultura castellera a l’altra part del món.

Ambaixador Castells: Cerveses Damm, pel continuat i decidit suport als castells.

 

Valls (2014)

Premi a una trajectòria: Quico Pino, pels 50 anys fent castells i haver esdevingut una icona de la Tarragona castellera. Atorgat per la Revista Castells.

Premi a una iniciativa social a favor del món casteller: Gent de Llorenç, per conservar i potenciar la tradició d’aplegar gent del poble per a una única diada a l’any. Atorgat per la Revista Castells.

Ambaixador Castells: Muixeranga d’Algemesí, com a testimoni d’un mateix passat amb el fet casteller i per compartir uns valors comuns. Atorgat per la Revista Castells.

Premi a una plaça castellera: El Catllar, pel protagonisme que ha aconseguit l’actuació de la Festa Major. Atorgat per la Revista Castells.

Premi a la colla de la temporada: Castellers de la Vila de Gràcia, per la seva impecable trajectòria i la consecució d’una temporada excepcional. Atorgat per les colles de gamma extra (Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró).

Premi Moment casteller de l’any: 3de10 amb folre i manilles dels   Castellers de Vilafranca, com com a símbol de la millor actuació i la millor temporada de tots els temps. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi L’Aleta: canalla dels Castellers de Barcelona, pel seu projecte integrador i de treball conjunt. Atorgat per la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya.

Premis de fotografia: Èdgar Sumalla (1er classificat), Èdgar Toldrà (2n classificat), Bernat Almirall (3r classificat) i Josep Martí (4rt classificat). Atorgat per votació popular. Patrocinat per Repsol.

Foto: Guanyadors, organitzadors i patrocinadors, a la Nit de Castells 2014

Articles relacionats:

La Nit de Castells presenta a Valls nou premis

La canalla protagonitza el concurs de fotografia

Quico Pino, els Aficionats de Llorenç i la Muixeranga, premis Castells 2014