Fent castells per superar fronteres

10431438_1409558016007009_8037717616495639890_nEls Castellers de la Il·lusió consoliden la seva activitat amb assajos, tant a Valls com en altres poblacions. La colla està impulsada per treballadors de l’empresa FM Logistic i incorpora persones amb discapacitats amb la finalitat de fomentar la seva integració a través dels castells. El passat dia 2, els Castellers de la Il·lusió van ser a Sant Vicenç dels Horts, on van dur a terme un assaig conjunt amb la colla local, mentre que el dia 4 van assajar a l’Institut Narcís Oller de Valls.

1545933_1409558166006994_804446588980390535_nEl projecte dels Castellers de la Il·lusió va néixer el 2012 dins la iniciativa del programa Blue Hearts de l’empresa FM Logistica, amb seu a Valls. El seu objectiu inicial era que treballadors i directius poguessin compartir la pràctica de castells i els valors que en desprenen en una activitat extralaboral, amb caràcter motivador. L’any passat, el projecte es va orientar a afavorir la integració social dels discapacitats a través de tallers i assajos mixtes. Per aquest motiu, van acordar amb el club Ziga Zaga –que treballa en aquest camp– crear grups d’assaig que constituïssin una eina a favor de la integració. I, en sintonia amb aquesta filosofia van crear-se com a colla castellera amb perfil propi: els Castellers de la Il·lusió.

img_2296Enguany, els Castellers de la Il·lusió –que llueixen camisa blava– han arrencat amb força. Amb la col·laboració de les dues colles de Valls i de centre escolars de la ciutat han iniciat un pla d’assajos, on els seus components poden compartir la feina del treball en equip i els valors que caracteritzen els castells amb castellers d’altres colles. En l’assaig que van realitzar a l’Institut Narcís Oller de Valls van participar 150 joves, que van realitzar construccions de 4 i 5 pisos i estructures de tronc, a més d’un pilar de 4.

Dos dies abans havien estat a l’escola d’educació especial Iris de Sant Vicenç dels Horts, on hi va participar també la colla de la ciutat. Castellers de la Il·lusió i Castellers de Sant Vicenç van assajar conjuntament i van convidar als alumnes del centre educatiu a què treballessin valors com la confiança i el treball en equip, eixos principals del programa d’acció del col·lectiu. A més, també es van practicar alguns exercicis que van permetre als alumnes experimentar les mateixes sensacions d’una jornada castellera real.

Fotos 1 i 2: Taller realitzat a l’escoila Iris de Sant Vicenç dels Horts

Foto 3: Assaig amb joves de l’Institut Narcís Oller de Valls

Articles relacionats:

Castells per a la integració