Sant Fèlix a quatre i sense la Jove

DSC_0087 copiaSeran els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella, la Colla Joves i els Minyons de Terrassa. El cartell de Sant Fèlix 2015 torna al format més habitual dels últims trenta anys i deixa fora la Jove de Tarragona, que hi ha participat en les edicions de 2012 i 2014.

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca han desvetllat finalment l’interrogant més gran que planava sobre el món casteller i ho han fet a través d’un tuit publicat aquesta mateixa tarda. Demà dilluns realitzaran una roda de premsa explicant els motius d’aquesta decisió. La roda està anunciada a Cal Figarot, si bé els mateixos administradors estudien la possibilitat de fer-la en un altre lloc.

L’anunci del cartell s’ha fet després que els administradors visitessin les cinc colles candidates aquest cap de setmana per comunica’ls-hi personalment la seva decisió. Donada la transcendència i rellevància de la decisió i amb la possibilitat que es produïssin fuites, els gestors de la Festa Major han optat per fer pública la decisió aquesta mateixa tarda a través d’un tuit i emplaçant els mitjans a la roda de demà, en la qual donaran detalls del procés i justificaran la tria finalment realitzada. El format més tradicional (la visita a les colles) i el més actual (el tuit) han conviscut a l’hora d’anunciar el cartell de Sant Fèlix 2015.

tuitCom ja va explicar la Revista Castells el passat dimarts, els administradors ja tenien gairebé enllestida la seva decisió després de setmanes d’analitzar els pros i els contres de totes les opcions que hi havia sobre la taula. L’opció d’un Sant Fèlix a quatre i sense la Jove confirma els rumors majoritaris que en les últimes setmanes s’han imposat al món casteller. Amb la seva decisió, els administradors descarten l’opció d’una diada amb les cinc colles –d’acord amb diferents propostes, entre les quals algunes sortides de destacats membres dels Castellers de Vilafranca–, i que hagués tingut caràcter excepcional en ser Vilafranca la Capital Cultural Catalana aquest 2015.

La Jove de Tarragona ha quedat fora després d’haver fet l’any passat la seva millor actuació a Sant Fèlix i havent protagonitzat un creixement espectacular, que els ha dut, entre moltes altres èxits, a fer l’aleta del 3de10fm. Els Minyons, amb una temporada històrica darrere seu, tanquen el parèntesi d’un any fora de la diada, després d’haver actuat ininterrompudament des de 1984 fins el 2013.

Els administradors han procurat ser el màxim de curosos possibles en el procés i han aconseguit evitar filtracions. També han tingut una cura especial en ser respectuosos amb les colles prenent una decisió amb suficient antelació i seguint un protocol estricte que les informés prèviament.

SANTI TERRAZA

GraficStFelix

Foto: 3de9 amb folre de la Joves al Sant Fèlix de 2013

Articles relacionats

Sant Fèlix 2015: pros i contres

Quatre o cinc colles per Sant Fèlix?

El Sant Fèlix de les cinc colles?

Comença el compte enrere per Sant Fèlix

Els protagonistes ‘habituals’ de Sant Fèlix

Sant Fèlix s’escriu amb lletres d’or

La Mercè, el dia 20 i sense els verds

4 comments

  1. Pingback: El Sant Fèlix més habitual i més difícil | RevistaCastells.cat

  2. Pingback: 50 diades en vermell | RevistaCastells.cat

  3. Pingback: És possible millorar Sant Fèlix? | RevistaCastells.cat

  4. Pingback: La força tranquil·la de la Jove | RevistaCastells.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *