Cornellà avança feina i es llença al 8

3de7Aquest cap de setmana tres colles han fet els seus primers castells de 7 de l’any. Ha estat un nou cap de setmana de pretemporada fructífer, que ha tingut com a protagonistes els Xiquets de Reus, els Sagals d’Osona i els Castellers de Cornellà. Tots amb castells bàsics de 7, entre els quals cal destacar el 3de7 i 4de7 dels del Baix Llobregat: els de Cornellà no solien pujar als set pisos fins el mes d’abril i han avançat gairebé un mes la feina. Ha passat un més des de la diada de Santa Eulàlia, en què es van produir 21 novetats en castells de 7 i fins i tot el primer castell de 8 del 2015 i amb les estrenes d’ahir la campanya comença a agafar ritme.

Els Castellers de Cornellà van completar el 4de7, el 3de7, el 5de6 a la diada Diada de l’Escorxador a Esparreguera, on la colla local també va fer castells de 7. En comparació a altres temporades, els liles no havien portar els dos castells de 7 fins el primer diumenge d’abril. La diada de primavera de Cornellà havia estat la data escollida en els darrers anys.

1515199_1449370855353357_1336700101_nEls de Cornellà va fer una bona temporada l’any 2014, en què van estrenar el 7de7 i van recuperar el 3de7 amb agulla descarregat. El 7de7 el van completar en quatre ocasions i un més coronat, sent el millor castell dels liles en el curs passat. El 3de7 amb l’agulla el van descarregar tres cops, mentre que el 2013 havien fet un intent fallit i un desmuntat. També van provar el 3de7 per sota, castell que no assoleixen des del 2001.

En l’historial dels cornellanecs hi figuren 32 torres de 7 completes i cinc coronades. La darrera data de 2005. També tenen cinc 4de8, dos descarregats (1995 i 1997) i tres més coronats. El darrer coronat, el 2002, va ser l’últim cop que es van atrevir amb el carro gros. Precisament, el 4de8 torna a ser el gran objectiu de la colla. Estan fent campanya sota l’etiqueta #llençatal8, i ja han començat a realitzar proves a l’assaig.

Aquest proper cap de setmana, els Castellers de Cornellà aniran a Granollers, on podrien portar tres castells de 7. L’11 d’abril celebraran la diada de Primavera a casa, habitual cita d’estrenes. El 10 de maig visitaran Tarragona amb motiu de la diada de la Colla Jove. El 7 de juny faran d’amfitrions de la diada de Corpus, una de les cites destacades del calendari de principis de temporada, en què comptaran amb la participació destacada dels Minyons de Terrassa i de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

CARLES ESTEVE

Foto 1: 3de7 a Esparreguera, ahir diumenge

Foto 2: Assaig de 4de8, 20 de febrer de 2015 (Foto Cristian Muñoz)