Març atípic amb dues clàssiques de 8

4de8Les dues primeres clàssiques de la temporada, de la mà dels Castellers de Barcelona i els Castellers de Sabadell, confirma les bones expectatives que presenta la temporada del 205, tot just estrenada. Els de les camises vermella i verda van firmar ahir la que es defineix com a actuació estàndard del manual casteller de les colles de 8: 3de8, 4de8 i 2de7. Resulta significatiu la data primerenca en què s’ha assolit: mai no s’havia aixecat una actuació d’aquest nivell tan d’hora (llevat de les diades en motiu de les Decennals de Valls i la visita hivernal del Castellers de Vilafranca a Xile el 2008). Els Minyons també van fer ahir el 3 i el 4de8, però el van combinar amb el 7de7. El duet de 8 dels malves també ha estat avançat en el calendari, posant de manifest que la gran temporada signada l’any passat pot tenir continuïtat enguany.

La temporada passada, la clàssica de 8 va arribar el 6 d’abril. Els Castellers de Sabadell també van ser els primers en facturar-la, a la Diada de la celebració de la independència de Badia del Vallès. Aquell mateix dia els Minyons de Terrassa van fer la tripleta de 8, folrant la torre i superant la clàssica.

Enguany, els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sabadell s’han anotat la primera clàssica de l’any en paral·lel. Els barcelonins porten un ritme fort; el passat 8 de febrer ja van fer el 4de8 per Santa Eulàlia. Ahir, a la Diada d’inici celebrada al Clot, van estrenar el 3de8 i el 2de7. L’any passat van estrenar el 3de8 el 6 d’abril a la Diada dels antics trofeus de Can Jorba, mentre que el 2de7 el van fer per primer cop el 13 d’abril a Vic, després de dos intents desmuntats en la Diada d’inici d’ara just fa un any.

Foto 15-3-15 13 29 02A més de ser un altre cop la primera colla que fa la clàssica de 8, els Castellers de Sabadell han tornat a ser la colla que ha completat el primer 3de8 de l’any. La temporada passada van alçar el 3de8 a Barcelona, en aquesta mateixa data, però a la diada de Santa Madrona. La Diada d’inici del 2014 dels de Sabadell va caure una setmana després, on van estrenar el 4de8. Així doncs, el carro gros saballut d’aquest diumenge ha arribat una setmana abans que a la passada campanya. També han afegit el 2de7, torre que l’any passat no van plantar fins el 6 d’abril. En global, el resultat d’ahir suposa un nou pas endavant dels del Vallès, destacant l’èxit amb la torre ja que l’any passat van patir per fer-la de 8: el 2de8 amb folre els va arribar el setembre.

CARLES ESTEVE

Foto portada: 3de8 dels Castellers de Sabadell, el primer del 2014

Foto 1: 4de8 dels Castellers de Barcelona (Foto: Roberta Estevas)

Foto 2: 4de8 dels Castellers de Sabadell

Articles relacionats:

 Set castells de 8 per obrir la temporada

Tres cites abans de primavera

Cornellà avança feina i es llença al 8

Esparreguera mira cap al cim