Tres cites abans de primavera

L’agenda castellera ja comença a fer goig i aquest cap de setmana tres cites poden oferir castells de mèrit. Fins al moment, tan sols la diada de Santa Eulàlia, el 8 de febrer, va permetre veure un 4de8 dels Castellers de Barcelona.

140316CSb3de8Diumenge tindrà lloc la diada d’inici de temporada dels Castellers de Barcelona, a la plaça Valentí Almirall de la capital, on, a més dels amfitrions, hi seran els Castellers de Terrassa i els Sagals d’Osona. Els de la camisa vermella podrien buscar el primer 3de8 ddel 2015. L’any passat no el van fer fins el 6 d’abril.

També diumenge hi poden haver castells de mèrit a la diada de Sant Medir, que enguany se celebra al carrer del Raspall de Gràcia. Hi actuaran els Castellers de Sants, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Sant Cugat. Els de Gràcia van estrenar-hi el 4de8 l’any passat, mentre que els gausacs van ser els primers en coronar el 3de8: ho van fer el 9 de març, però amb una caiguda que els va marcar mitja temporada. En aquesta diada de l’any passat, els borinots van fer castells de 7, i van estrenar el 4de8 una setmana després.

Finalment, a Sabadell, a la diada d’inici de la colla local, s’estrenen els Minyons de Terrassa. L’any passat en aquesta data van fer castells de 7 a Mollet, una setmana després van completar castells de 8 a casa (a la diada de la Festa Major del barri de Can Palet). En la diada de diumenge els saballuts van estrenar el 3de8, que va ser el primer descarregat de la temporada. També hi seran els Marrecs de Salt.

CARLES ESTEVE

Foto portada: Pilar de 4 dels Castellers de Barcelona al Saló de Cent de l’Ajuntament, amb motiu de la presentació dels actes de l’Any de la Família

Foto 1: 3de8 dels Castellers de Sabadell descarregat el 16 de març de l’any passat, el primer del 2014

50 diades en vermell

S’aixeca el teló