Els Xics apunten objectius alts

imageEls Xics de Granollers també han arrencat amb força. És una de les moltes colles que han avançat els seus objectius en les primeres actuacions del curs. Ahir diumenge, davant la Sagrada Família, van estrenar el 4de8. L’any passat el van portar a la plaça el 5 de maig. Ha estat el castell de 8 més matiner des de la capital del Vallès Oriental. El primer 4de8 dels molts que volen fer enguany, la passada campanya en van fer nou. L’any passat, però, van obrir el foc amb el 3de8 a Vilafranca el 26 d’abril. La temporada va ser bona, recuperant-hi el 2de8 amb folre i provant per primer cop el 5de8, tot i que sense èxit.

Els Xics estrenen cap de colla aquest temporada, Joan Esquirol, un jove casteller amb llarg trajectòria a la colla. Va ser canalla dels granes i ha estat casteller de tronc. A banda de pujar, ha estat també en anterior Tècniques de la colla, ara n’agafa el repte com a cap de colla. Esquirol reconeix que des de ben petit li fei il·lusió arribar a ser cap de colla dels Xics i ara li ha arribat el moment. Sobre els reptes de la temporada indica que passen per créixer com a colla, tant amb número de castellers com a nous castells. A nivell de castells Esquirol apunta que volen situar la clàssica de 8 com el seu nivell mínim i, a partir d’aquí, créixer amb els horitzons immediats del 5de8 i el 2de8 amb folre.

Joan Esquirol apunta que les claus per assolir el salt que cerquen els Xics és el creixement social i la convicció. El nou cap tècnic dels de Granollers té clar que “bàsicament ens falta una mica més de massa social i un punt de convicció alhora d’afrontar aquests nous reptes; sobretot des de l’esperit col·lectiu i d’il·lusió de colla”.

Esquirol considera que estan fent un bon inici de temporada, amb la colla adaptant-se al canvi d’equip tècnic i noves formes de dinamitzar l’assaig. Segons el nou capdavanter, es respiren ganes de castells i una estabilitat que indica continuïtat respecte a l’anterior temporada.

Comparativa dels castells dels Xics de Granollers assolits en aquesta data:

19/04/2015 XICS 19/04/2014
2 0 0 0 2de7 1 0 0 0
1 0 0 0 3de7 2 0 0 0
2 0 0 0 4de7 2 0 0 0
1 0 0 0 4de8 0 0 0 0
3 0 0 0 5de7 3 0 0 1
0 0 0 0 7de7 1 0 0 0

Font: Base de dades CJXT / CCCC

JORDINA ARMILLA

Foto portada: Detall del 4de8 dels Xics de Granollers davant la Sagrada Família (foto: @uriprat)

Foto 1: El nou cap de colla, Joan Esquirol, a punt de pujar a un castell a Tarragona

Els verds obren el teló i s’inventen el 10de7

Els Xics busquen superar-se

Els Xics fan passes grans, a casa i a fora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *