IniciActualitatPrimera bona collita de l'any

Primera bona collita de l’any

-

4de8MdIL’inici de temporada ha deixat la primera bona collita de l’any. Els resultats globals de fites assolides supera les del mateix període de l’any passat, que va acabar sent la millor temporada de la història. Tot i no ser any de Concurs, la major part de les colles han avançat els seus registres, especialment entre les de 8: enguany 16 colles ja han fet el 4de8, mentre que l’any passat eren nou.

Comparant a 27 d’abril, en referència l’any passat, s’hi han afegit el pilar de 7 amb folre i el 7de8. Es tracta de castells que el 2014 hi van arribar més tard. En canvi, ningú no ha estrenat encara el 5de8. L’any passat els Minyons de Terrassa ja portaven dues catedrals fetes. La resta de castells, fins al 2de7, els han avançat més colles, tot i que també hi ha algunes absències.

Els Castellers de Vilafranca han tret abans el 4de8 amb l’agulla, castell que els Minyons han reeditat en aquest període. El 2de8 amb folre ja l’han assolit els Nens del Vendrell i la Colla Vella, a diferència de l’any passat, mentre que els Castellers de la Vila de Gràcia l’han coronat enguany (l’any passat l’havien completat). Verds i malves també l’han reeditat. El 7de8 enguany ha arribat abans de Sant Jordi, Castellers de la Vila de Gràcia i Minyons l’ha tret ben d’hora.

01_DSC_0928 copiaEn la gamma bàsica de 8 cal apuntar moltes incorporacions.

Dues colles han avançat i descarregat ja el 3de8: els Nens del Vendrell i els Xiquets de Reus. En canvi, no el té encara la Colla Joves Xiquets de Valls que van obrir ahir temporada (l’any passat en aquesta diada sí que van fer el 3de8). Els Sagals d’Osona han carregat el 3de8 com a novetat en el grup de colles que ja l’han fet; en canvi, l’any passat els que ja l’havien carregat eren els Castellers de Sant Cugat.

El pilar de 6 l’ha sumat la Colla Vella dels Xiquet de Valls, a més dels Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa. Els Castellers de Barcelona –que l’any passat ja l’havien fet i van acabar la temporada sent la colla amb més pilars de 6– enguany no l’han tastat encara.

El 4de8 es troba en progressió constant: enguany ja l’han firmat setze colles, set més que l’any passat en aquesta data. Hi apareixen Bordegassos, Jove de Tarragona, Sant Cugat. Moixiganguers, Nens i Xics, a més dels Marrecs, aquests darrers només carregat

Pel que fa el 2de7 hi ha globalment una colla més, però cal apuntar que hi ha baixes i altes. Bordegassos, Sagrada Família, Sant Pere i Sant Pau i Margeners l’han sumat a diferència de l’any passat; en canvi, Lleida, Reus i Marrecs no l’han fet encara.

En la següent taula apareixen, per ordre alfabètic, les colles que enguany ja han fet castells a partir del 2de7:

Destaquem en negreta les colles que enguany ja l’han fet i que l’any passat encara no l’havien fet.

4de8a Pde7f 2de8f 7de8
C.VILAFRANCA M.TERRASSA C.VELLA DELS X.VALLS C.VILA DE GRÀCIA
M.TERRASSA C.VILA DE GRÀCIA* M.TERRASSA
C.VILAFRANCA
M.TERRASSA
N.VENDRELL
3de8 Pde6 4de8 2de7
C.BARCELONA C.VELLA DELS X.VALLS B.VILANOVA B.VILANOVA
C.JOVE X.TARRAGONA C.VILAFRANCA C.BARCELONA C.BARCELONA
C.SABADELL M.TERRASSA C.JOVE X.TARRAGONA C.MATARÓ
C.SANTS   C.JOVES X.VALLS C.SAGRADA FAMÍLIA
C.VELLA X.VALLS C.MATARÓ C.VILA DE GRÀCIA
C.VILA DE GRÀCIA C.SABADELL C.SABADELL
C.VILAFRANCA C.SANT CUGAT C.SANT CUGAT
M.TERRASSA C.SANTS C.C.ST.PERE I ST.PAU
N.VENDRELL C.VELLA X.VALLS C.SANTS
S.OSONA* C.VILA DE GRÀCIA C.JOVES X.VALLS
X.GRANOLLERS C.VILAFRANCA C.VELLA X.VALLS
X.REUS M.IGUALADA M.GUISSONA
  M.SALT* M.TERRASSA
M.TERRASSA M.IGUALADA
N.VENDRELL N.VENDRELL
X.GRANOLLERS X.VILAFRANCA
X.GRANOLLERS
X.TARRAGONA

* Castell tan sols coronat.

JORDINA ARMILLA

Foto 1: 4de8 dels Moixiganguers d’Igualada, ahir en plaça pròpia

Foto 2: 3de8 dels Castellers de Barcelona, ahir a Vilanova

Articles relacionats:

Els Nens planten la torre de 8 amb folre

Puja el 5de7, baixa el 4de7

Articles relacionats

Més de l'autor