Valls exporta documental

El documental Nosaltres, els Xiquets de Valls es presentarà diumenge (a les 19.30h)presidents1 a la Filmoteca de Catalunya de Barcelona amb la voluntat d’obrir-lo al conjunt de la societat i difondre l’essència castellera que es viu a Valls. El documental, dirigit pel fotògraf vallenc Carles Cubos, arriba ara a Barcelona després de projeccions a Vila-rodona, Altafulla, Sants (Barcelona), Vilanova, Igualada, Esplugues de Llobregat, Manacor i també a ciutats com Nantes, Viena, Berlín o Mont-real. Nosaltres, els Xiquets de Valls es va estrenar a Valls amb motiu de la darrera Santa Úrsula dins els actes del Fòrum Casteller.

El documental mostra l’essència dels castells a través de 22 entrevistes a persones vinculades a alguna de les dues colles de Valls. Una mirada a l’interior del fet casteller a través d’històries humanes que han protagonitzat l’evolució d’aquest món des dels anys 50 fins a l’actualitat. En total, 61 minuts de passió castellera amb les dues colles vallenques com a protagonistes.

La productora que ha impulsat el documental l’ha fet arribar de manera gratuïta al conjunt de la comunitat castellera del país amb l’objectiu de contribuir a enriquir el patrimoni cultural vinculat al fet casteller i, a la vegada, fer conèixer una història que, en el fons, també és la de tots. Després de la projecció de Barcelona, Nosaltres, els Xiquets de Valls continuarà ruta per altres poblacions.

Mira el tràiler

Foto: L’expresident de la Joves, Josep Fernández, i el de la Vella, Joan Ibarra, a la plaça del Blat, en un  moment de la gravació

Articles relacionats:

L’origen de tot plegat