Sants i Gràcia pugen al 9

CVG3de9fqd9Els Castellers de Sants i els de la Vila de Gràcia s’han sumat avui a la febre dels castells de 9. En tots dos caos han plantat el 3de9 amb folre: els de la camisa grisa l’han descarregat a Sant Cugat i els de la blava només l’han pogut coronar a la Festa Major del Camp d’en Grassot, a Barcelona. Vuit colles ja han firmat castells de 9 enguany. El cap de setmana també ens ha deixat el primer 4de8 amb l’agulla dels Xiquets de Tarragona, la torre de 8 amb folre carregada pels Castellers de Sant Cugat i dos nous 4de9 amb folre dels Castellers de Vilafranca i dels Minyons de Terrassa.

El 3de9f dels graciencs ha quedat en només carregat en presentar un moviment constant al tronc. La setmana passada ja el van haver de desmuntar a Reus. És el dotzè 3de9 amb folre dels de la camisa de color blau, el quart que els cau després de l’aleta. D’entrada, han obert amb el 5de8, catedral que han completat després d’un intent desmuntat, i a la qual li tenen perfectament presa la mida enguany. Els Castellers de Sabadell hi han portar el 7de8 com a destacat, a més del 3de8 i el 4de8, en un altre cap de setman en què han doblat actuacions amb bons resultats. Els Xics de Granollers han clavat el 3de8, però, en canvi, han desmuntat el 4de8.

CImjtwmXAAALDGFA Sant Cugat, aquesta tarda, els Castellers de Sants han reblat la clau i han completat el 3de9f després d’una extraordinària defensa al terç i el quart. D’aquesta manera, resolen amb èxit la primera de les tres setmanes d’alt compromís abans de tancar per vacances. Els Castellers de Sant Cugat han realitzat una bona Festa Major: la vigília ja van plantar el 4de8 i avui han fet tant el 3 com el 4, però la torre de 8 amb folre els ha quedat només en carregada. Els Minyons han completat el 4de9f, junt al 5de8 i el 2de8f, despres que ahir fessin vibrar als seus en realitzar un assaig al Raval de Montserrat en el qual van fer proves de 3de10fm, de 5de9f (el van pujar fins sisens) i de 2de9fm, entre d’altres. Els Minyons tenen en el seu punt de mira aquestes tres construccions per a l’actuació de la seva Festa Major, diumenge vinent.

També aquesta tarda, els Xiquets de Reus han descarregat en solitari el 4de8 i el 3de8 a l’actuació de Completes de la Festa Major de Sant Pere, a la seva ciutat. Són els primers castells de 8 a Completes. Els Nens del Vendrell, per la seva part, han fet castells de la gamma mitjana de 7 a Calafell.

A Taradell, actuació complicada per als Moixiganguers d’Igualada, que han hagut de desmuntar el 3de8 i després els ha caigut el 4de8 abans de fer l’aleta. En portaven 20 consecutius descarregats des de l’abril del 2014, amb només dos desmuntats pel mig. Els Sagals d’Osona sí que han pogut convertir Taradell en plaça de 8, amb un 4de8. A la segona tanda han desmuntat el 3de8, castell que aquest curs encara no han descarregat. Els Castellers de Lleida hi han fet el 2de7. Al Masnou, els Capgrossos han tornat a ensopegar, aquest cop amb un 4de8 carregat; han completat el 3de8.

XdT4de8a copiaAhir dissabte, a la diada del Serrallo els Xiquets de Tarragona van completar el segon 4de8 amb agulla del seu historial. El primer l’havien aconseguit el passat octubre a la seva diada. Ahir també van sumar el 5de8 i el 2de8 amb folre, descartant el 3de9 amb folre però reunint tres castells de la gamma alta de 8 en un sol dia. Va cloure amb el pilar de 6, que aspira a pujar un pis més. Els Castellers de Vilafranca van completar el 4de9 amb folre, l’any passat el van coronar allà per primer cop. En aquesta ocasió no van poder portar-hi el 3de9 amb folre, ja que els faltaven algunes peces clau, però van completar una bona diada amb el 4de8 amb agulla, el 7de8 i el pilar de 6. Els Xiquets del Serrallo van estrenar el 7de7. A la plaça del Rei de Barcelona, els Xicots van passejar el 3de8 i el 4de8, mentre els saballuts es van conformar amb el 4de8.

També cal destacar algunes estrenes de 7 durant el cap de setmana. Aquest diumenge, els Xerrics d’Olot han fet el seu primer castell de 7 de l’any, un 3de7 a Figueres. En la diada de Sant Pere, la Colla Castellera de Figueres ha completat el 3de7 amb agulla i ha coronat el 4de7 amb agulla, tot dos d’estrena aquet exercici. Finalment, els Matossers de Molins de Rei, en el seu aniversari, han completat el primer 4de7 de l’any.

Al Prat, la nova colla s’ha estrenat a plaça, amb camisa blava, plantant uns meritoris 4de6, 3de6 i 3de6a. Han estat acompnyats dels Castellers de Cornellà (3 i 4de7) i d’uns Laietans de Gramanet que no han aconseguit fer cap castell, ja que han desmuntat en tres ocasions el 3de6.

A Prada de Conflent ((Catalunya Nord), els Pallagos han aconseguit el primer castell de 7 de la seva història, un 4de7 que han completat junt al seu primer 2de6. Els Castellers del Riberal també han completat el 3de7, construcció que feia deu anys que assolien. Per primer cop, dues colles nordcatalanes han fet castells de 7 en una exhibició conjunta.

Resultats destacats del cap de setmana:

DISSABTE

Festa Major de Baix a Mar a Vilanova i la Geltrú

 • Bordegassos de Vilanova: 2de7, 5de7, 4de7a
 • Castellers de Caldes: 3de7, 4de6a, 2de6
 • Castellers del Poble Sec: 2de7, 4de7, 3de7ps

Vigília de Festa Major a Sant Cugat del Vallès

 • Castellers de Cerdanyola: 3de7, 4de7, 3de7a
 • Castellers de Sant Cugat: 5de7, 4de8, 7de7

Diada de Sant Pere al Serrallo (Tarragona)

 • Castellers de Vilafranca: 4de8a, 4de9f, 7de8, Pde6
 • Xiquets de Tarragona: 2de8f, 5de8, 4de8a, Pde6
 • Xiquets del Serrallo: 4de7a, 7de7, (id)5de7, 3de7

Diada d’estiu de la Jove de Barcelona

 • Castellers de Sabadell: 7de7, 4de8, 5de7
 • Colla Castellera Jove de Barcelona: 3de7a, 4de7a, 3de7
 • Xicots de Vilafranca: 3de8, 4de8, 5de7
DIUMENGE
Actuació a Taradell
 • Castellers de Lleida: 2de7, 5de7, 3de7
 • Moixiganguers d’Igualada (id)3de8, (i)4de8, 3de7, 4de7
 • Sagals d’Osona: 4de8, (id)3de8, 5de7, (id)2de7, 3de7

Festa Major del Camp d’en Grassot a Barcelona

 • Castellers de la Vila de Gràcia: (id)5de8, 5de8, 3de9f(c), 4de8
 • Castellers de Sabadell: 4de8, 7de8, 3de8
 • Xics de Granollers: 3de8, (id)4de8, 2de7, 4de7

Festa Major de Sant Pere a El Masnou

 • Capgrossos de Mataró: 3de8, 4de8(c), 5de7
 • Castellers de Cerdanyola: 4de7, 3de7a, 4de7a

Festa Major de Calafell platja

 • Nens del Vendrell: 4de7a, 5de7, 4de7
 • Minyons de l’Arboç: (id)2de6, 2de6, 3de6a, 4de6

Festa Major de Sant Cugat del Vallès

 • Castellers de Sant Cugat: 3de8, 2de8f(c), 4de8
 • Castellers de Sants: 2de8f, 3de9f, 4de8
 • Minyons de Terrassa: 5de8, 4de9f, 2de8f

Podeu consultar la resta de resultats a la web de la Coordinadora www.cccc.cat

Foto 1: 3de9f carregat pels Castellers de la Vila de Gràcia (Foto: Castellística)

Foto 2: 3de9f plantat avui pels Castellers de Sants a Sant Cugat (Foto: Quarts de 9)

Foto 3: 2de8 carregat pels Castellers de Sant Cugat (Foto: Castellística)

Foto 4: 4de8a dels Xiquets de Tarragona

Articles relacionats:

Verds i malves ultimen la gamma extra

El 2de9fm descarregat i la llenya inesperada

La Jove ja passeja la tripleta