Castells de 9 vallencs a domicili

150926CVXV3de9fCap de setmana de baixa intensitat i amb protagonisme per les convocatòria electoral. Destaquen els dos castells de 9 alçats per les dues colles de Valls. La Colla Vella va portar-lo dissabte a Vilanova i la Geltrú i la Colla Joves, aquest diumenge a Lleida.

El dissabte a la tarda va tenir lloc una trobada inusual en la diada Albert Salvany de Vilanova. La Colla Vella i els Nens del Vendrell completaven el cartell de luxe de la diada vilanovina; no és gaire habitual que es trobin aquestes dues colles en una plaça castellera. La Colla Vella va oferir un gran repertori amb el 4de8 amb el pilar i tres construccions folrades més: 3de9f, 2de8f i pde7f. Els rosats van plantar el tretzè 3de9 amb folre de l’any i el primer que es veia a la plaça de les Cols de Vilanova. Els Nens del Vendrell també es van folrar, per partida doble: la desena torre de 8 amb folre de l’any i el tercer pilar de 7 amb folre descarregat consecutiu. Els Bordegassos no se’n van sortir i van desmuntar dos intents de 3de8.

Aquest migdia, la Colla Joves ha portat el 3de9 amb folre a Lleida en motiu de Sant Miquel. Ha estat el castell de sortida i el millor de la cita. Es tracta del novè completat pels vermells aquest any i el primer castell de 9 vist a Lleida aquest any. La diada ha mostrat dos folre més: vallencs i Capgrossos han fet el 2de8 amb folre. Els Castellers de Lleida no han optat als castells de 8 i s’han conformat amb la gamma mitja de 7.

150926CC2de7cDel dissabte cal destacar també la diada de la Festa Major del Prat, on els Castellers de Cornellà van recuperar el 2de7, que no coronaven des del 2005. Ara la torre carregada figura com a millor castell dels liles, a l’espera d’un possible assalt al 4de8. Els Minyons hi van portar el 5de8, sense castell de 9 aquest cop. Els Capgrossos van signar el 2de8 amb folre com a destacat; la colla local del Prat va fer els primers castells de 6 a la seva Festa Major. A Sitges, durant l’exhibició de Santa Tecla, també hi va haver una altra catedral: els de Sabadell van sumar un altre 5de8. Els Xicots van fer els bàsics de 8 i la Jove de Sitges la seva millor diada de l’any, reunint els seus millors castells del 2015, abans de fer l’assalt al 4de8.

Aquest diumenge, els Marrecs han fet el desè 3de8 de l’any a Roda de Ter; els saltencs aspiren a pujar un pis més l’actuació d’avui: 5de7, 3de8, 2de7. Els Sagals no han pogut amb el 3de8, que han desmuntat dos cops i continuen sense poder descarregar-lo aquest any. Aquest cap de setmana, els Matossers de Molins han descarregat també el primer 3de7 amb l’agulla de la seva història.

Resultats destacats del cap de setmana:

DISSABTE 26

Festa Major del Prat de Llobregat

 • Castellers de Cornellà: 5de7, 2de7(c), 7de7
 • Capgrossos de Mataró: 3de8, 2de8f, 4d8, pde6
 • Minyons de Terrassa: 3de8, 5de8, 4de8
 • Castellers del Prat: 3de6a, 3de6, 4de6

9a diada Albert Salvany a Vilanova i la Geltrú

 • Bordegassos de Vilanova: 2(id)3de8, 5de7, (id)7de7
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 4de8a, 3de9f, 2de8f, pde7f
 • Nens del Vendrell: 3de8, 2de8f, 4de8, pde7f

Diada de Santa Tecla a Sitges

 • Castellers de Sabadell: 3de8, 5de8, 4de8
 • Colla Jove de Castellers de Sitges: (id)5de7, 5de7, 7de7, 4de7a
 • Xicots de Vilafranca: 3de8, 4de8, 5de7

DIUMENGE 27

Diada de Sant Miquel a Lleida

 • Capgrossos de Mataró: 3de8, 4de8, 2de8f, pde6
 • Castellers de Lleida: 7de7, 4de7a, 5de7
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de9f, 2de8f, 4de8

Festa Major de Roda de Ter

 • Marrecs de Salt: 5de7, 3de8, 2de7
 • Nyerros de la Plana:
 • Sagals d’Osona: (id)3d8, 2de7, (id)3de8, 7de7, 5de7

Festa Major Barri del Pedró de Cornellà de Llobregat

 • Castellers de Castellar del Vallès: 4de6, (id)3de6a, 3de6a, 3de6
 • Castellers de Cornellà: 7de7, 4de7a, (id)3de7, 4de7
 • Moixiganguers d’Igualada: 2de7, 5de7, 4de7a

Festa Major de Cervera

Hora: 18h

Lloc: Plaça Major

 • Castellers del Poble Sec
 • Margeners de Guissona
 • Xicots de Vilafranca

Podeu consultar la resta de resultats a la web de la Coordinadora www.cccc.cat

JORDINA ARMILLA

Foto portada: 3de9f de la Colla Joves a LLeida (@jovesvalls)

Foto 1: 3de9f de la Colla Vella a Vilanova (@CollaVella)

Foto 2: 2de7 carregat dels Castellers de Cornellà al Prat (Efren Gracía – Diari Ara)

Articles relacionats:

Explosió de graans castells a Tarragona i Barcelona

Santa Tecla confirma l’extra matalassera

Castells i eleccions