Plaça de la Font vs. Plaça Sant Jaume

01LaMerce (50) copiaEl cap de setmana del quart diumenge d’agost acostuma a ser (al marge del Concurs) el de més castells de 9 de l’any. La coincidència d’actuacions com el Catllar, l’Arboç i Igualada incrementa la producció de construccions de 9 i de màxima dificultat. Aquesta condició del quart cap de setmana d’agost està en perill en mans del tercer de setembre. La coincidència de les diades del primer Diumenge de Festes de Tarragona, la de les colles convidades de la Mercè i la Festa Major d’Esplugues converteixen aquest cap de setmana no únicament en una explosió de castells de 9, sinó en una previsible orgia de gamma extra. Plaça de la Font vs. Plaça Sant Jaume. Tarragona i Barcelona reuniran una afició delerosa de gaudir de l’excel·lent programa de totes dues exhibicions, que enguany coincideixen de manera extraordinària per l’avançament una setmana de la Mercè de colles convidades per no fer-la coincidir amb les plebiscitàries del 27S. _FMP8761A Tarragona, el pla és el més gran possible: tres possibles 3de10fm (dfe la mà de Castellers de Vilafranca, Colla Vella i Jove de Tarragona) i un estol immens de les construccions més difícils del moment: 4de9sf, 2de8sf, 3de9fa, 4de9fa, 5de9f, 2de9fm, pde8fm… Un programa del mateix nivell que es va veure fa tres setmanes per Sant Fèlix, ja que tres colles hi acudeixen amb la intenció de fer pòquer de gamma extra i l’altra, els Xiquets, amb la voluntat de bastir un mínim de dues construccions de gamma extra. A Barcelona, els Minyons tenen en el punt de mira –si l’assaig d’avui ho valida– repetir l’excel·lent actuació de Vilafranca. Això vol dir, el 3de10fm, el 5de9f i el 2de9fm, a més del pde8m, que són les construccions que han estat assajant els darrers dies. La Joves s’hi presenta amb el 2de9 amb folre i manilles com a repte, mentre que els Castellers de Barcelona tenen la tripleta (màgica o vilafranquina) com a objectiu. També de tripleta hi poden anar els Castellers de Sants, que actuen a Esplugues de Llobregat i –com ja van fer l’any passat– confien en fer, com a mínim, la mateixa actuació que la colla degana de la ciutat faci a la plaça Sant Jaume. Altres punts d’interès són a Reus, on dissabte hi coincideixen quatre de les colles amb major projecció. Els Xiquets aspiren a tornar a plantar el 3de9 amb folre, després d’haver posat els sisens als darrers assaigs. La diada de colles de l’Eix, l’aniversari dels Xicots o la primera Diada Groga –que reuneix a Badalona les colles que vesteixen diverses tonalitats d’aquest color– són altres punts interessants de l’apassionant agenda castellera del cap de setmana. SANTI TERRAZA DISSABTE Trobada de colles de l’Eix (Lleida). Hora: 18h. Plaça del Dipòsit

 • Castellers de Lleida
 • Marrecs de Salt
 • Sagals d’Osona
 • Tirallongues de Maresa

I Diada Groga (Badalona). Hora: 18h. Lloc: Plaça dels Països Catalans

 • Bordegassos de Vilanova
 • Castellers de Badalona
 • Castellers de Castelldefels
 • Castellers de Santpedor
 • Castellers de Solsona

Cardona Hora: 18h. Lloc: Plaça dels Bous

 • Castellers de Berga
 • Castellers de Cerdanyola
 • Salats de Súria

Calella. Hora: 18h. Lloc: Plaça de l’Ajuntament

 • Castellers de l’Alt Maresme
 • Minyons de Terrassa
 • Xics de Granollers

Diada de Misericòrdia (Reus). Hora: 18h. Lloc: Plaça del Mercadal

 • Castellers de Sabadell
 • Moixiganguers d’Igualada
 • Nens del Vendrell
 • Xiquets de Reus

Diada de l’Arboç Hora: 19h. Lloc: Plaça de la Vila

 • Castellers de Sant Vicenç
 • Minyons de l’Arboç
 • Torraires de Montblanc

DIUMENGE Diada de la Mercè, amb les colles convidades (Barcelona). Hora: 12h. Lloc: Plaça Sant Jaume

 • Castellers de Barcelona
 • Colla Joves Xiquets de Valls
 • Minyons de Terrassa

Diada del Primer Diumenge de Festes (Tarragona). Hora: 12h. Lloc: Plaça de la Font

 • Castellers de Vilafranca
 • Colla Jove Xiquets de Tarragona
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls
 • Xiquets de Tarragona

Festa Major d’Esplugues. Hora: 12h. Lloc: Plaça de Santa Magdalena

 • Castellers d’Esplugues
 • Castellers de Sants
 • Capgrossos de Mataró

Festa Major del Poble Nou (Barcelona). Hora: 12.30h. Lloc: Rambla del Poble Nou

 • Castellers de Caldes
 • Castellers del Poble Sec
 • Colla Jove de Barcelona

Actuació a Vilanova. Hora: 12h. Lloc: Plaça Soler i Gustems

 • Bordegassos de Vilanova
 • Castellers de Terrassa
 • Colla Castellera de Figueres
 • Falcons de Vilanova

Festa Major de Valldoreix (Sant Cugat). Hora: 11.30h. Lloc: Plaça de l’Estació

 • Castellers de Sant Cugat
 • Moixiganguers d’Igualada
 • Xics de Granollers

Aniversari dels Xicots de Vilafranca. Hora: 18.30h. Lloc: Rambla de Sant Francesc

 • Castellers d’Altafulla
 • Colla Jove de Castellers de Sitges
 • Xicots de Vilafranca

Consulta més actuacions al web de la CCCC Foto 1: Els Minyons, a la Mercè de 2011 (Foto: Aina Serra) Foto 2: 5de9f de la Jove a la diada tarragonina de l’any passat (Foto: Fèlix Miró) Articles relacionts: La gran cita de Tarragona La Mercè i els borinots La Mercè, el dia 20 i sense els verds El 3de10 té corda El Sant Fèlix més gran