Santa Tecla confirma l’extra matalassera

5de9fUna Santa Tecla per emmarcar per als Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. I una Santa Tecla per oblidar per una Jove de Tarragona, que feia temps que no sabia que era que les coses surtin malament. L’alegria va per barris (o per colors) i l’Amparito, aquesta Santa Tecla, no ha sonat de la mateixa manera tot Tarragona. Els matalassers han repetit avui el 5de9 smb folre carregat diumenge passat, mentre que la Jove ha tingut en el 3de9f el seu millor castell i ha ensopegat, precisament, amb el seu gran baluard: el 5de9f. Els Xiquets del Serrallo s’han quedat a mitges.

Primera ronda de vertígen
La primer ronda ha estat ràpida i neta. En tan sols 23 minuts, els matalassers i la Colla Jove han completat el 3de9 amb folre; els de Sant Pere i Sant Pau, el 2de7 i els Xiquets del Serrallo, el 5de7. Ha estat la presa de contacte en la diada del dia de la patrona.

Segona ronda extra amb el 5 dels ratllats
A la segona ronda, els Xiquets de Tarragona han tornat a coronar el 5de9 amb folre, que van carregar per primer cop el passat diumenge. Tot i algun canvi obligat per baixes, han estat capaços de refer-se i repetir el seu millor castell. Ha pujat bellugadís i ha rebut de valent abans de la primera aleta; un cop coronat, ha cedit en plegar-se per dalt amb el castell al límit. La Jove també ha provat la supercatedral i l’ha desmuntat quan es col·locava l’aixecadora del 3. El CPlvQL4WoAAfDz7castell pujava prou bé, però les recents caigudes els han restat la confiança necessària. Els de Sant Pere i Sant Pau han descarregat el 3de8, el segon de l’any i el primer completat a la plaça de la Font –l’any passat, el van coronar per Santa Tecla–. Els Xiquets del Serrallo han coronat de forma acrobàtica el 2de7: s’han plegat els dosos just en el moment de fer la motxil·la i la passada i sortida de l’enxaneta –que quan ha fet l’aleta, l’aixecador tenia el peu esuerre fora– ha estat insalvable.

Tercera ronda de decepció lila i clàssica de St.Pere i St.Pau
La tercera tanda ha començat amb el 4de9 amb folre dels matalassers, el tercer completat a la temporada. La baixada ha estat treballada, notant-se el desgast patit per assolir la millor Santa Tecla de la seva història. La Jove de Tarragona ha buscat novament el 5de9f. El castell ha pujat prou bé, però tan sols han pogut fer la primera aleta, ja que quan l’enxaneta passava a la banda del 2 s’ha trencat, provocant la decepció d’una Jove que havia confiat el dia de la patrona a remuntar el vol després de l’ensopegada de diumenge. Els de la camisa verda han rubricat el seu millor dia en completar el seu primer 4de8, l’havien coronat un sol cop el 1995. Es tracta de la primera clàssica de 8 dels de Sant Pere i Sant Pau i la millor actuació de la seva història. Els del Serrallo han intentat sense encert el 4de8, que ja d’entrada ha mostrat poques possibilitats. L’han volgut desfer a l’entrada de dosos i finalment ha cedit.

Quarta ronda de recuperació i sense cinquena
Els liles han plantat el 4de8 en la recuperació. Les tandes de castells s’han acabat així, sense que Jove ni Serrallo optessin a intentar cap més castell.

Ronda de pilars
Els Xiquets de Tarragona han rubricat la gran diada amb el pilar de 6, en la qual ha pujat el Quico Pino al quart, tot i trobar-se lesionat. Els Xiquets han estat l’única colla que ha tirat un pilar de mèrit. Ha estat la cirereta d’una doble Santa Tecla de gamma extra per als matalassers, amb la qual han tornat a sortir airosos davant l’eterna rival: una Jove que ha tingut una Santa Tecla per oblidar. Els matalassers han dibuixat quatre gamma extra aquesta Santa Tecla (dos 5de9f, un 2de9fm i un pde8fm); ara bé, cap ha estat descarregat.

Xiquets de Tarragona: 3de9f, 5de9f(c), 4de9f. pde6
Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de9f, (id)5de9f, (i)5de9f, 4de8
Colla Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 2de7, 3de8, 4de8
Xiquets del Serrallo: 5de7, 2de7(c), (i)4de8

JORDINA ARMILLA

Foto portada: Detall folre del 5de9f(c) dels Xiquets (@SantaTeclaTGN)

Foto1: 5de9f carregat dels Xiquets de Tarragona (@tac12_tv)

Foto2: 4de8 de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau (Foto: Arnau Martínez)

Articles relacionats:

Explosió de grans castells a Tarragona i Barcelona

Quan la llenya és excessiva

Trumfos i pòquers