10 pels Minyons i 9 pels Nens

151011mt3de10fmTerrassa i el Vendrell han viscut dues diades d’un nivell extraordinari i amb caràcter històric. Els Minyons han descarregat el 3de10 amb folre i manilles a la flamant diada de la Nova Atenes –el tercer en menys d’un any i cinquè de la seva història– i els Nens del Vendrell han fet (i descarregat) el seu primer castell de 9, a la Fira de Santa Teresa. Tot això, acompanyat d’altres grans construccions plantades a les dues exhibicions, com el 4de9fa, el 5de9f, dos 2de9fm o el pde8fm…

Terrassa toca de nou el cel

A Terrassa, els Minyons s’han anotat el cinquè 3de10 amb folre i manilles descarregat del seu historial, amb el de Sant Fèlix, el segon culminat en aquesta temporada. Ha arribat a la repetició de la primera ronda, després de baixar un intent que havia perdut part de les manilles d’arrencada. La decisió de portar-lo d’entrada confirma la confiança que hi 151011CVXV4de9fa
tenen en el colòs. Dels set descarregats en la història, cinc són de color malva, que avui han seguit fent valer el seu domini sobre el més gran dels castells, que podria tornar a plaça en algunes de les properes grans exhibicions que hi tenen pendents, com Girona o la Diada de la Colla.

A la segona tanda han completat el 5de9 amb folre, el 25è de la seva història i quart de la temporada. A la tercera ronda, s’han decidit per el 2de9 amb folre i manilles, tercer gamma extra de la seva diada amb el qual igulaven les tres primeres rondes del passat Sant Fèlix. No han optat per el 2de8 sense folre que continua sense data, i tampoc s’han decidit per el pilar de 8 emmanillat. Han preferit tancat unaextraordinària actuació perfecte amb el pilar de 7 amb folre (reduït, com si fossin manilles) descarregat.

La Colla Vella ha anat a Terrassa amb ganes de lluir-se i ho ha fet amb el 4de9 amb folre i el pilar, un nou rècord amb el sisè completar de l’any (més un de coronat). L’han acompanyat amb tres estructures folrades més: el 3de9f, el 2de8f i el pde7f.

151011nv3de9fnvEls Castellers de Sants han signat la tripleta màgica; han estrenat el 5de8 ija pensen en el 2de9 amb folre i manilles, que atacaran diumenge vinent a la seva Diada.

Uns Nens històrics

Al Vendrell, la diada també ha estat excepcional. Els Nens han estat els grans protagonistes d’una plaça Vella que ha vist gamma extra per part de les colles convidades. Els Nens del Vendrell han fet la seva millor diada, un repertori inimaginable i que ha estat plegats d’estrenes. Un salt de nivell brutal que ha catapultat als vendrellencs cap a colla de 9 amb una autoritat gens habitual. De sortida, han signat el cinquè 5de8 de l’any. Per primer cop, atacaven la catedral com a castell de sortida. A la segona ronda, han rebentat novament el seu sostre en descarregar a la primera el 3de9 amb folre. Fins
ara tan sols la Colla Joves i la Jove de Tarragona –presents a la diada– havien aconseguit completar aquest castell al primer intent. Els vermells, però, no ho havien dit tot i han estrenat el 4de8 amb agulla a la tercera tanda. I també l’han completat en el seu primer intent. I per filar encara més prim han pujat la seva aposta en descarregar el pilar de 7 amb folre. Tot i que ha estat el quart completat de l’any ha estat el primer finalitzat pels Nens a casa… des del 1969.

CJXV2de9fmLes colles convidades han estat a l’alçada del cartell històric de la diada. La Colla Joves ha completat el 2de9 amb folre i manilles, el segon de l’any i tercer de la seva trajectòria. No ha estat fàcil i els ha deixat tocat per la tercera ronda, que han facturat el 4de8. De sortida havien fet el 3de9 amb folre lleuger i mogut en la seva execució. Els vallencs pensen en el 3de10 amb folre i manilles de cara a Santa Úrsula. La Jove de Tarragona ha mostrat signes de recuperació i de seny amb un tripleta que ha inclòs el dos bàsics de 9 i el 4de8 amb agulla. Han tancat la diada amb el pilar de 8 amb folre i manilles, que tot i tan sols coronat, els ha donat un baló d’oxigen després d’algunes decepcions i els ha prmès tornar a tastar la gamma extra.

Del dissabte cal anotar el meritori 4de8 dels Moixiganguers d’Igualada a Manacor (Mallorca). També van fer la torre de 7, construcció que es van anotar els Al·lots, junt al 5 i el 4de7 amb l’agulla. Aquests dos castells han estat els millors realitzats a la Diada de la Jove  Vilafranca, avui dilluns, 12 d’octubre. Han estat a càrrec de la Jove de Sitges. A Caldes de Montbui, la colla local ha firmat la seva millor actuació amb el seu primer 4de7 amb l’agulla, que han carregat, i que han acompanyat del 3de7 amb l’agulla i el 3de7. Els Xics han fet la torre de 7 com a millor construcció de la jornada.

Resultats destacats del cap de setmana:

DISSABTE
Diada dels Al·lots de Llevant

 • Al·lots de Llevant: 5de7, 2de7, 4de7a
 • Castellers de Mallorca: 3de7, 4de7, 3de6a
 • Moixiganguers d’Igualada: 5de7, (id)4de8, 2de7, 4de8

DIUMENGE
Diada Castellera de la Nova Atenes a Terrassa

 • Castellers de Sants: 3de9f, 5de8, 4de9f
 • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3de9f, 4de9fa, 2de8f, pde7f
 • Minyons de Terrassa: (id)3de10fm, 3de10fm, 5de9f, 2de9fm, pde7f

Diada de Santa Teresa al Vendrell

 • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3de9f, 4de9f, 4de8a, pde8fm(c)
 • Colla Joves Xiquets de Valls: 3de9f, 2de9fm, 4de8
 • Nens del Vendrell: 5de8, 3de9f, 4de8a pde7f

Festa Major de La Pobla de Montornès
・    Castellers d’Altafulla: 3de7, 4de7, 2de6
・    Nois de la Torre: 3de6, 3de6a, 4de6a
・    Xiquets de Tarragona: 3de8, (id)5de8, 5de8, 2de8f

DILLUNS

Diada de la Jove de Vilafranca

 • Castellers de Castelldefels: 3de7(c), 2de6, 4de6
 • Jove de Sitges: 5de7, 4de7a, 4de7
 • Jove de Vilafranca: 3de7, (id)3de7a, (id)3de7a, 2de6, (id)4de7
 • Nois de la Torre: 3de6, 3de6a, 4de6

Festa Major de Caldes de Montbui

 • Castellers de Caldes: 3de7a, (id)4de7a, 4de7a(c), 3de7
 • Salats de Súria: 3de6, 3de6a, 2de6
 • Xics de Granollers: 2de7, 5de7, 4de7

Podeu consultar la resta de resultats a la web de la Coordinadora www.cccc.cat

JORDINA ARMILLA

Foto portada: 3de10fm dels Minyons de Terrassa (@jaumemaeso)

Foto 1: 3de10fm dels Minyons de Terrassa (@mireiacomas)

Foto 2: 4de9fp de la Colla Vella

Foto 3: 3de9f dels Nens del Vendrell (@ardet)

Foto 4: 2de9fm de la Colla Joves al Vendrell

Articles relacionats:

Quatre cops de 10

El Sant Fèlix més gran

El 3de10fm té corda

Els Nens ho volen tot

Els Nens tanquen el cercle

El viatge en el temps de l’Alfonsito del Nens

Els Nens del Vendrell i el 5de8

Els Nens continuen fent història